A szolnoki művésztelep kiállítása

Egy évvel ezelőtt nyilt meg Szolnokon a művésztelep, melynek műtermeiben sok jónevű festőnk dolgozik. A telepen most műkiállítást rendeztek.

A megnyitáson közoktatási minisztert Molnár Viktor miniszteri tanácsos képviselte, kit Lippich Gusztáv főispán és Kludik Gyula polgármester fogadott. Megjelent a megnyitáson gróf Szapáry Gyula volt miniszterelnök is. A telep két műtermét foglalja el a jól sikerűlt kiállítás, melyet sokan néznek. Vágó Pál két arczképet küldött a tárlatra.

Illés Antal szolnoki festő az "Obsitos" czímű életképét állította ki. A telep tagjai közűl kiállítottak: Szlányi tizenöt darab tájképet. Hegedűs László, már a műcsarnokból is ismert "Herakles a válaszúton" czímű nagy képét, gróf Szápáry Gyula arczképét s még egypár apróbb dolgot.

Bihari Sándor egy leányarczképet és több életképet, Olgyai tíz-tizenkét tájképet, Fényes már ismert "Napszámosát" és egy zagyvamenti képet, Zombory tizenöt állatképet, Mihalik zagyvamenti tájakat állított ki. Vaszary, Ebner apróbb képekkel szerepelnek, Ujházi Ferencz csendélettel, Ligeti szoborművekkel. Az izléses rendezésért Zombory festőművészt illeti dicséret.