Óriási közönség előtt, sok indulóval, zajlott le a rövidtávú kajakbajnokság

Nagyszerű időben, a csepeli WMTK vízitelepén rendezte az Országos Kajak Szövetség, ez idei rövidtávú bajnokságait. A szombat-vasárnapi víkendezők sok ezerre menő tömege lepte el a két partot, végig a verseny 600, illetve 1000 méteres szakaszán.

Rengeteg induló, majdnem minden számban 5 csónak vett részt a bajnokságon, ami ennek a fiatal versenysportágnak nagy tömegsporttá való kifejlődését jelenti. Az egyéni versenyben újra Balatoni Kamill és Déry Emil jeleskedett.

Férfi két- és négyülésesben s a női kettesben a Pannonia TE győzött, míg a női négyest a WMTK hölgyei nyerték. Ifjúsági versenyszámokban a budapesti és a WM leventék vívtak óriás küzdelmet. A 10-esben nagy meglepetésre a csepeli b) csapat győzött a pestiekkel szemben.

A nagyszerű verseny után, kedves családi ünnep keretében búcsúztatta a WMTK, Rückstoffer művezetőt, a kajakosztály vezetőjét, aki áthelyezés folytán megvált a szakosztály éléről. Távozása nagy veszteség nem csak a WMTK, hanem a magyar kajaksport számára is. Az ő szakértelme és lelkes odaadása mindig nagy segítségére volt a fiatal kajak szövetségnek.