A szovjet frontról

Berlin, szeptember 20.
A Führer főhadiszállásról jelentik a Német Távirati Irodának: A véderő főparancsnoksága közli: A Terek-folyónál a német csapatok kivetették az ellenséget megerősitett állásaiból. A sztalingrádi térségben a harcok változatlan hevességgel tovább folynak. Az ellenségnek északi irányból inditott tehermenetesitő támadásai meghiusultak. 

Voronyezsnél – részben közelharcban – visszavertük az ellenséges támadásokat, az ellenségnek okozott nagy vesztességekkel.

Lépésről-lépésre küzdik előre magukat a németek Sztalingrádban

Berlin szeptember 20.
(NST) Mint német illetékes helyről közlik, a Sztalingrád belsejében folyó harcokat továbbra is az jellemzi, hogy a német támadó csapatok csak lépéséről-lépésre haladhatnak előre és küzdhetik le az erős szovjet védelmet.

A szovjet csapatok a város belsejében is nagy erősitéseket emeltek, amelyek sok helyen tizenöt méter mélyen vannak a földbe süllyesztve és a föld fölött két emelet magasságban beton- és acélkupolákkal vannak ellátva. Ezen a területen a gyalogosok, utászok és páncélosgránátosok sulyos közelharcban kénytelenek a szovjet erőditményeket elfoglalni. E különös harci terep hozza magával, hogy a német csapatok csak rendkivül körültekinttő biztositással dolgozhatják előre magukat.