Kézrekerült a műtőasztalról megszökött szélhámos

Simon Boldizsár 38 éves rovottmultu magántisztviselő, aki legutóbb két esztendőt töltött börtönben csalás miatt, néhány hónappal ezelőtt tömeges szélhámosságot követett el a fővárosban. Felkereste azokat, akik apróhirdetés utján házmesteri állást kerestek és hamis levél segítségével pénzt csalt ki tőlük azzal, hogy egy miskolci vegyészeti gyár budapesti bérházában szerez nekik házmesteri állást. A szegény emberektől ötven-száz pengőket vett fel, majd nyomtalanul eltűnt.

Néhány héttel ezelőtt a detektívek az utcán elfogták Simon Boldizsárt. A szélhámos elfogatása pillanatában kést rántott és mellbeszurta magát. A rabkórházba vitték, ott pedig egy őrizetlen pillanatban drótdarabokat nyelt. Miután sürgős műtét vált szükségessé, bevitték a Rókusba és nyomban műtőasztalra került.

Amíg az orvosok előkészültek a műtétre, Simon Boldizsár felugrott a műtőasztalról és kirohant a kórházból.

Szombaton éjszaka az egyik detektív a Köruton felismerte a szélhámost, amint nyugodtan nézegette az egyik mozi elé kirakott képeket. Elfogta és bekísérte a főkapitányságra. Vasárnap délelőtt már átszállították az ügyészségi fogházba.