Olasz-magyar textilipari tárgyalások

Olaszország ma textiláru terén Magyarország legnagyobb szállitója és fontos, hogy az olasz textiláruk szállitása zavartalanul bonyolódjék. Ennek előmozditása érdekében az olasz és magyar textilipar vezetői Budapesten tárgyalásokat folytattak és ezek során sikerült megbeszélni azokat a problémákat, amelyek az Olaszországból importált fonalak, nyersáruk és kész szövetekkel kapcsolatban felmerültek.

A tárgyalások a szokásos barátságos szellemben folytak le
és a textiláruk árára, fizetési feltételeire, reklamációkra, stb. vonatkozóan megállapodás jött létre; mig az államközi szerződésben biztositott különböző textiláruk mennyiségének és kontingenseknek megállapitása és az ezzel összefüggő kérdések a szeptemberben megtartandó hivatalos olasz-magyar kereskedelmi tárgyalásokon kerülnek sorra.

Az olasz bizottság budapesti tartózkodása alkalmával
az importáló textilnagykereskedelem vezetőivel tartott megbeszéléseket a vámnál tároló, továbbá az Olaszországban megrendelt áruk szállitása és átvétele tekintetében. Ennek alapján az olasz áruk átvétele az importőrök részéről fokozatosan megtörténik és ezáltal a Magyarországnak szánt textiláruk szállitása, illetve átvétele biztositottnak tekinthető.