Afrikai hőségben Szentpéteri volt a teniszbajnokság hőse

A Magyar Atlétikai Club lebonyolításában sorra került nemzetközi teniszbajnokságokon elsősorban a rendező egyesületet kell megdicsérnünk, amely hallatlan anyagi áldozattal lehetővé tette az itt tartózkodó külföldi versenyzők további versenyzési lehetőségét.

Vasárnap egész napon át folyt a játék és folyt a veríték a nézőkről, és a játékosokról egyaránt. Afrikai hőség dühöngött a szigeten. De térjünk a versenyzőkre. Tekintve, hogy a higanyoszlop 40 körül járt, kézenfekvő volt, hogy ma a soványak napja lesz.

Asbóth Jóska az első számú sovány, három sima szettben 6:4, 6:0, 6:2-re tette le a kövérkés Szigetit, míg a másik pályán Szentpéteri, második számú sovány versenyzőnk a 110 kilós svéd bajnok Schrődert (aki Szkrőder-nek ejti nevét) verte meg öt szettes csatában. Szívét-lelkét a játékba dobva 6:3, 3:6, 6:3, 3:6, 6:2 gém-arányban.

De Szentpéteri barátunk nem érte be ennyivel. A nehéz Schrőder meccsel lábában a kispályán Gábory Emil örökös bajnokunkat valósággal lehengerelte 7:5, 6:1, 6:1-re s ezzel a döntőbe került, ahol is Asbóth lesz az ellenfele.

A hölgyek ezalatt egymás mellett két kispályán csatáztak döntőbe jutásért. A hallatlan hőség természetesen az olaszoknak kedvezett, de a kitűnő Flórián Alice még így is győzött. Flórián-San Donnino ellen 6:2, 6:3-ra diadalmaskodott, míg a másik ágon Popp Márti kikapott Bossinétól alias Ullsteintól 0:6, 5:7-re.

Egyszerre négy pályán folyt a játék, amikor a díszpályán a két Dallos-fivér a métermázsás párral: Schrőderret és Szigeti Otival vette fel a küzdelmet, Otiék alaposan rácáfoltak súlyukra és a melegre, mert biztos játék után 6:3. 7:5, 6:0-ra győztek.

Eközben megürült a Flórián-San Donnino pálya s ott a magyar bajnok Asbóth-Mayer dr. kettős a fiatal újpesti csikó, Katona-Fehér-pár ellen gyarapította győzelmi számát 6:3, 7:5, 6:1 arányban.

Naplementekor került sor a női páros döntőjére. A magyar Flórián-Jusits kettős az olasz San Donnino-Alliata-pár ellen 8:6, 7:6 arányban vezet s így valószínűnek látszik a magyar hölgyek véggyőzelme.