4:3 arányban győztünk a dél-olasz válogatott birkózók ellen

Az elsötétített Budapest sem gátolta meg a birkózósport lelkes rajongóit, hogy a Horthy Miklós Nemzeti Sportcsarnokban lebonyolításra kerülő dél-olasz válogatott és a BVSC birkózói között várható szép küzdelmek tanúi legyenek.

A közönség részéről előlegezett bizalmat azonban, Szőke és Palotás kivételével nem érdemeltek meg birkózóink. Az est folyamán alig tehetett látni ésszerűen keresztülvitt akciót, de nem látszott a küzdeni akarás sem.

Lombardi Pietró győz Széll Dezső ellen – Szőke Ferenc az ötödik percben tussolja Bertoli Dantet – Pintér István Panzerielló Dante ellen pontozásos győzelmet arat. – Magni Abdon Hegedűs Béla ellen győz. – Kovács Gyula fölényesen veri D' Alessandró Angelót. (Az olaszt a tustól csak a szőnyegről való több ízbeni kiugrása mentette meg.) – Furlani Guidó meg nem érdemelt pontozásos győzelmet arat Palotás József ellen. – Kassai Endre csekély pontkülönbséggel győz Gallegati Ercole ellen.

A mérkőzés után Sziebert Imrét, a birkózó szövetség kormánybiztosát kérdezzük meg a mérkőzésen látottakról:
- Nagyon örülök, hogy a birkózás hívei az elsötétítés ellenére eljöttek, hogy tanúi legyenek a mérkőzésnek. Biztatást látok ebből a jövőre nézve arra, hogy a jövőben megrendezésre kerülő mérkőzéseket telt házak mellett tarthatjuk meg. Birkózóink munkáján nagyon meglátszott a nyári pihenés, teljesen formán kívül dolgoztak. Palotás lepontozása meg nem érdemelt volt. Nemzetközi mérkőzéseket a jövőben csak semleges bírókkal engedtek lefolytatni, még ha ez nagyobb áldozatba is kerül.

Valente, az olasz válogatott csapat elnöke nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy nem érti a közönség tüntetését Palotás lepontozása miatt. Furlandi győzelme – szerinte – reális volt, de ha esetleges fél pont különbséggel Palotás jobb is volt, úgy ezt bőségesen visszaadták Kassainak, lepontozva Galegatit, ki még nem vesztett el mérkőzést.