Vasas – WMFC 5:2 (1:1)

A Latorca-utcai pályán 12.000 néző előtt játszotta a vasárnap legérdekesebb mérkőzését a Vasas és a Csepel küzdelmét. Régen látott, hatalmas iramú mérkőzést vívott a két csapat. A szívvel és lélekkel játszó Vasas az első félidőben nagy fölényt harcolt ki, de a csepeli védelem élén Kállaival és Szalaival, akik válogatott formát játszottak, már a biztos gólnak látszó helyzeteket is megmentették.

A Vasas kezdi a mérkőzést és a 7. percben szerencsétlen gólt kap a piros-kék együttes. Pintér 20 méteres lövése a felső kapufáról a kapu alsó sarkába esik. Angyal megfogja a labdát, a játékvezető a határbíró bemondására gólt ítél. A labda nem volt teljes terjedelmével túl a gólvonalon! 1:0.

A 11. percben egyenlít a Vasas, Jenőfi Devecseritől kap labdát, otthagyja kullancsát és 12 méterről kapura rúg, a labda a vetődő Dósay előtt felperdül és a csepeli kapus tehetetlenül nézi hogyan gurul a balsarokba az egyenlítő gól. 1:1.

Ezután szinte egy kapura játszik a Vasas. A kitűnő formában lévő Tóth Gyula ágyúszerű bombáit csak a csodával határos módon hárítja Dósai. Majd ezután Kállainak és Szalainak kell bemutatni nagy formáját.

Csak a 42. percben szabadul ki a Csepel, a vezetést is megszerezhetné, de Marosvári nyolc lépésről küldött lövését Angyal artistamutatványának is beillő ugrással védi ki. Az utolsó percben Jenőfi 20 méteres kapufája jelent eseményt.

A második félidőben hatalmas lelkesedéssel küzd tovább a Vasas. A 13. percben megszületik a vezető gól. Jenőfi Tóth II. elé adja a labdát, aki 20 méterről bomba gólt lő. 2:1.

Továbbra is a Vasas marad a támadó fél. A 10. percben Devecseri kijátssza a pompás Kállait és mesteri gólt ragaszt Dósai hálójába. 3:1. Ezután feljön a Csepel. Néhány Marosvári bombát lát a közönség, majd Pintér beadásából Jávor II. 3:2-re javít.

Ezután mindenki azt hiszi, hogy egyenlíteni fog a Csepel, de a Vasas lelkesedése nem adja ki a kezéből a mérkőzést és Jenőfi újabb góljával bebiztosítja a győzelmet. 4:2. Változatos lesz ezután a játék, a 43. percben Devecseri kornerét Nagy I. befejeli. 5:2.

A Vasas a győzelmét lelkesedésén kívül kitűnő csatárainak köszönheti. Nagyszerűen játszott Jenőfi, Tóth II. és Nagy II. A Csepelből csak a védelem dicsérhető.

A Vasas győzelme nagy meglepetés. Az újdonsült első osztályú csapat az idei bajnokcsapatot győzte le. Az eredmény a csapatszellem, az összmunka és a lelkesedés következménye.