Szerb kommunisták vérengzése

Belgrád, november 2.

(Német Távirati Iroda.) Az ,,Obbnova” Arangyelovácból érkezett jelentése szerint a kommunisták azokban a helyiségekben, amelyeket megszálltak minden előkelőséget megölnek.

A lap közli a Sumadijaban meggyilkolt 19 hazafi nevét, majd azt írja: Szerbiát még nem tisztították meg a gonosztevőktől és gyilkosoktól. A folyamatban lévő leszámolás során teljesen ki fogják irtani a vörös pestist a Sumaijból. Az áldozatokat megbosszuljuk.

A szerb önkéntes segélyszolgálat a kommunista bandákkal folytatott legutóbbi harcokban kommunista iratokat zsákmányolt, ezekből kitűnik, hogy három bandavezér megszökött fegyenc.

A belgrádi lapok beszámoltnak a talált okiratokról és leírnak néhány, kommunisták által elkövetett bestiális gyilkosságot.

Az Obnova leskováci jelentése szerint egy kommunista banda, amelynek tagjai szovjet-csillagot viseltek sapkájukon, megrohanta a zrkovnicai apácakolostort.

A banditák berugtak, szétszaggatták a templomi könyveket, bántalmazták a főnökasszonyt, s elrabolták a kolostorban levő készpénz, valamint az ott lévő élelmiszerkészletet.