Új beruházásaival megsokszorozza kapacitását a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt.

A világháborús magyar ipar számos vonatkozásban szolgáltatta bizonyítékát életerejének és fejlődésképességének.
Figyelemreméltó jelenség, hogy nemcsak hosszabb idő óta fennálló iparágak mennyiségi és minőségi többtermelését tudta az ipar a nagy magyar célkitüzések szolgálatába állítani, hanem új gyártási ágak, eddig magyar földön nem készült felszerelési cikkek, félgyártmányok és kész produktumok előállításával is dokumentálta nagyszerű belső vitalitását.

Ebben a vonatkozásban tarthat számot megkülönbözetett figyelemre és érdeklődésre
a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt., amely röviddel megalakulása után, már 1941 végén bővítette üzemét. Jellemző a gyár foglalkoztatottságára és gyártmányainak bevált minőségére, hogy a fejlesztés és bővítés munkáját szinte megszakítás nélkül folytatni kellett. Még tavasszal hozzáfogott a gyár további építkezéshez, amely a két oldalszárny kibővítésére irányul. A munka előreláthatóan még ennek az évnek a végére bevégződik. A kitűzött cél szolgálatát tehát ily módon igen alkalmas, korszerű és bőséges keretben láthatja el a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt.

Az adminisztráció lebonyolítására szolgáló igazgatósági épület,
továbbá a műhelyeket magába foglaló pavillon mellett külön épületben helyezik el a munkásjóléti, szociális vonatkozásu intézményeket és berendezéseket. A részvénytársaság a multban is nagy gondot fordított munkásainak szociális érdekeire és a most folyó építkezés befejeztével fokozottan elmélyítik az ilyen irányban már megkezdett szociális tevékenységet. A legfontosabb kérdést, az alkalmazottak élelmezését a nehéz időkhöz mért megértéssel és áldozatkészséggel már most, a jóléti épület elkészülte előtt is igyekszik megoldani és külön kantint létesített a munkások és tisztviselők számára, ahol kedvezményes áron étkezhetnek.

Egyéb önellátási kérdésben is messzemenően támogatja az igazgatóság
a gyár hazafias szellemű, bajtársiasan gondolkodó, kitünő szakképzettségű személyzetét, így élelmiszer-beszerzés, tüzelőanyag-beszerzés, továbbá ruhaellátás terén is számos könnyítést, segítséget nyújt a tisztviselőknek és a munkásoknak, továbbá a már most is szép számot kitevő tanoncoknak, akiknek nevelésére és kiképzésére a gyártelep teljes kiépítésével különös gondot fog az igazgatóság fordítani.

Rövid fennállása alatt ipari, szakmai körökben is kitünő nevet szerzett magának a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt.
Különböző repülőgépszerelvényei, finommechanikai, hydraulikus és elektromos készülékei kitünően megállják a helyüket minden viszonylatban. Érdekes, hogy a rövid ideje működő vállalat máris annyira biztosította rentabilitását, hogy az előbb felsorolt beruházások előreláthatólag újabb beruházásokat fognak maguk után vonni. Egyébként a most folyó építkezés befejezése után a két magyar hold területen fekvő gyártelep kapacitása a jelenleginek többszörösére fog emelkedni.