Hazatértek a leváltott Dnyepropetrovszki hős honvédek

Szolnok, január 4.

Szolnok város közönsége vasárnap délelőtt fogadta a keleti hadszíntérről hazatért, leváltott, Szolnokon állomásozó katonai alakulatokat. A katonai állomásparancsnok beszédet intézett a visszatért honvédekhez. Megemlékezett a honvédek hatalmas teljesítményéről, akik Dnyepropetrovszknál a Dnyeperen való átkelést végrehajtották.

- Honvédeinknek ez a teljesítménye- mondotta- hatalmas német szövetségesünk elismerését is kivívta. A katonai állomás-parancsnok ezután buzdító szavak kíséretében kiosztotta a kitüntetetteknek a magyar és német kitüntetéseket.

A visszatért zászlóalj parancsnoka a Magyar érdemrend lovagkeresztjét hadiszalagon a kardokkal és a II. osztályu német Vaskeresztet, Faller Gusztáv tartalékos százados, a kormányzói dicsérő elismerést (Signum Laudis) hadiszalagon a kardokkal és a II.oszt. német Vaskeresztet, dr. Ács Ferenc tartalékos hadnagy a kormányzói dicsérő elismerést hadiszalagon a kardokkal és a II. oszt.német Vaskeresztet.

A kitüntetések kiosztása után Kerekes Sándor dr. helyettes polgármester a város nevében köszöntötte a hazatért honvédeket.