Budapest tornászai fél ponttal legyőzték a debrecenieket

Budapest válogatott tornászcsapata negyedszer is legyőzte nagy ellenfelét és így a vándordíjért folyó küzdelemben 4:2 arányban vezet. Ez volt az idény első olyan versenye, amely az egész ország legjobb tornászait felsorakoztatta.

A debreceni tornászok már győzteseknek látszottak, amikor az utolsó számban – a lóugrásban – a pesti tornászok „megugrottak”, még hozzá olyan fölénnyel, hogy nemcsak az eddigi hátrányukat hozták be, hanem még a győzelemre is maradt egy fél pont. Budapest és Debrecen tornászainak küzdelme tehát végeredményben 335.6:335.1 arányban zárult.

A tornászok nagy fejlődésről és felkészültségről tettek bizonyságot. Különösen a debreceni Tóth, a verseny egyéni győztese, aki az elérhető pontszám 98.3 %-át szerezte meg, érdemel elismerést. Mind a hat gyakorlatát a maximális teljesítmény határán végezte el.

Második Sántha, harmadik Pataki; mind a ketten erősen veszélyeztették Tóth elsőségét, de a lólengés gyakorlatukat elrontották. Mogyoróssi és Börtsök jöhetnek még számításba a válogatás szempontjából a decemberben sorra kerülő magyar-német-olasz versenyen.