Magyarország Nemzetközi Tornászbajnoka: Pataky Ferenc

Ijedtség, izgalom, kapkodás a nagy nemzetközi tornaverseny előtt, nyugalom és megelégedettség utána. A legjobb magyar tornászok közül Sántha Lajos és a debreceni Tóth lázas betegséggel ágynak dőlt. Mogyoróssy pedig szolgálati okokból nem állhat rendelkezésre. (Tóth Lajos ugyan nagy áldozatkészséggel lázasan is beugrott, mutatványai azonban természetesen elmaradtak a tőle megszokott teljesítmények mögött.)

A verseny hőse Pataki Ferenc volt, aki az összetett versenyben aratott fényes győzelmével (39.35 pont) megnyerte Magyarország nemzetközi tornászbajnokságát és a vitéz nagybányai Horty István emlékversenyt. Győzött a talajtornában (9.95 pont), lóugrásban (9.90) és kellemes meglepetésére korláton is (9.75), míg nyújtón (9.75) a német Eugen Göggel (9.80) hajszálnyira megelőzte.

A második helyen Karé Stadel, a világhírű német tornász végzett 38.95 összteljesítménnyel és mögötte a 3. és 4. helyet is az ő honfitársai, Budi Gauch (38.65) és Kurt Krölzsch (38.50) foglalták el, 5. Börtsök Jenő, 6. Eugen Göggel, 7. Heinz Walter, 8. Tóth Lajos, 9. Hajdu Gyula, 10. Nemere János dr.

A kétnapos versenyt szép és nívós dísztorna egészítette ki. Külön említést és elismerést érdemel az Erzsébet leánygimnázium Bartalits Ilona által vezetett mintacsapatának szabadgyakorlata.