Nagyvárad igazolta őszi bajnokságát

Nagyvárad – Szolnok 5:1 (1:1)

Az őszi bajnokság első és második helyezettjének küzdelmét a Karácsonyi Kupáért nagy érdeklődéssel várta a közönség. A két csapat Lantos bíró sípjelére a következő összeállításban lépett a pályára:
Nagyvárad: Vécsei – Molnár, Ónody – Szegedi, Perényi, Deményi – Haláti, Barna, Tóth II., Bodola, Tóth III.
Szolnok: Kiss – Csabai, Kispéter – Selmeczi, Szűcs, Fazekas – Szántó, Kolláth, Laborcz, Nagy, Vezér.

A kőrösparti zöld-fehérek már az első percekben vezethetnének, mert Szűcs hibájából Bodolának hatalmas helyzetet teremt, azonban Kiss bravúrosan ment. Bár a Nagyvárad sokkal veszélyesebb, mint ellenfele, mégis a 18. percben Szolnok szerzi meg a vezetést. Szántó ügyes beadását Vezért 12 méterről Vécsei és a kapufa között küldi a hálóban. 0:1.

Rögtön utána Tóth II. zúgó bombája csattan a felső kapufán. A játék a nagyiramú, élénk. Mint a két csapat nagy lendülettel küzd, vérbeli kapuküzdelmet láthat a közönség. A 22. percben Laborcz holtbiztos helyzetben hibázott. Bizony már 2:0-ra vezethetne a Szolnok!

Nagyvárad Bodola és Tóth II. révé veszélyes a kitűnő, balszárny pompás helyzeteket dolgoz ki, de előbb Tóth II., majd Barna rúg kapufát. A 38. percben Perényi találja telibe a felső lécet, visszapattanó labdáját Barna már nem hibázza el. 1:1.

A második félidőben egyre jobban kidomborodik a NAC nagyobb tudása. Laposan, szinte „fű alatt” játszanak. A passzok pontosan szállnak lábról lábra. A nagyhírű szolnoki védelmi hármas, de különösen Szűcs nem bírja ezt a mértani pontosságú játékot.

A 25. percben végleg megtörik a szolnoki ellenállás. Sarokrúgás után nagy kavarodás támad a Tisza partiak kapuja előtt és az előrehúzódó Szegedi közelről megszerzi a vezetést, 2:1.

Alig telik el egy perc, máris Tóth II. nyargal a szélen és védhetetlen bombája majd szétszakítja a háló jobb sarkát, 3:1. Most már korlátlan úr a nagyváradi csapat a pályán. A 22. percben Bodola fejezte, 4:1. Majd az utolsó gólt az újonc, alig 18 éves, nagytehetségű Tóth II. lövi, 5:1.

A Nagyváradi AC ezen a mérkőzésen is igazolta, hogy nem véletlenül nyerte meg az őszi labdarúgó bajnokságot. Bodola a vezetésével ragyogóan futballozik a zöld-fehér csapat. Szolnok kiábrándítóan játszott. A nagyhírű védelmi hármas teljesen csődöt mondott. Lantos jól vezette a különben teljesen sima lefolyású mérkőzést.