Igazságos eredménnyel végződött a tündérszép jégbajnokság

A városligeti Vajda-Hunyad vára tövében, vasárnap délben 12 órakor abbahagyták az andalító keringőket és az elkülönített jégpályán megkezdték a küzdelmet Magyarország műkorcsolyázó-bajnokságáért. Nagyszámú közönség didergett a fűtött és fűtetlen helyeken és felvonultak a „jégpapák” és „jégmamák”, a résztvevő versenyzők lelkes hozzátartozói.

A jégpálya szélén öt sarki-utazóruhába burkolt műbíráló foglalt helyet és aztán először a hölgyek bajnokságát bonyolították le. A bajnoki címet immár harmadszor Botond Györgyi szerezte meg. A bajnokságot két évvel ezelőtt nővérétől, Évától „örökölte”, aki férjhez ment, visszavonult és most a tribünön kis bébijével drukkolt a szőkefürtű, rendkívül fess megjelenésű Györgyinek.

Nekünk elsősorban Botond Györgyi gyakorlatainak előadása tetszett. A kivitelben a sport lady pontossága váltakozott a balerina kecsességével és sikkjével. A táncnak, a mozdulatművészetnek a jégen tökéletes interpretátora. Még nem érkezett el karrierjének csúcsára.

A második helyre került Saáry Éva. Pontosan adta elő a legtartalmasabb gyakorlatokat, csak a kivitelben kell még fejlődnie. A kis „magyar Sonja Henie” tehetsége a legnagyobb reményekre jogosít! Különösen duplaforgásos ugrását fogadták nagy elismeréssel.

Harmadik helyen végzett az ugyancsak tehetséges Saáry Marika, míg negyedik lett a graciőz mozdulatú, könnyed ugrású Kékessy Adreinne. Ötödik helyre jutott a legfiatalabb műkorcsolyázó kislány, a szárnyait bontogató Kresz Lili.

Ezután a férfiak bajnokságát tartották meg. Kállai Kristóf, aki eddig háromszor nyerte meg Magyarország bajnokságát, katonai szolgálata miatt csak az utóbbi pár nap jutott gyakorlási lehetőséghez. Ennek ellenére gyakorlatainak kivitelével megérdemelten jutott immár negyedszer a bajnoki címhez. Kevesen tudnak ma oly eleganciával, stílusosan korcsolyázni, mint Kállay dr.

Ellenfele Király Ede nagy fejlődésről tett tanúságot, és ha kivitelben alul is maradt, de tarmalmilag meglátszott a bécsi iskola. Csepela Gyula dr. dicséretet érdemel azért, hogy indult, szép figurákat mutatott be, meglátszott azonban bemutatóján a tréninghiány.

Nagy izgalom között került sorra a páros műkorcsolyázó bajnokság. A bajnoki cím a Szekrényessy-testvérpár birtokába jutott. Rutinjuk és graciőz táncuk aratott sikert. Emeli győzelmük értékét, hogy Szekrényessy Attila dr. a harctérről érkezett haza a bajnoki versenyre.

Nem maradt a győztes mögött a Szilassy-Kertész-pár. Rendkívül egyforma teljesítményük volt a győztesekkel. Náluk is kivitel formájának kell javulnia. Jó formát futott a harmadik Matusik-Molnár és nagy reményekkel várjuk a Popp Márta-Király Zoltán-pár előretörését. A bajnoki verseny minden vonatkozásában ragyogóan sikerült.