Kiválóan futottak fiataljaink a Serényi-váltóversenyben

A MAC csapata és Hulényi a győztesek

A múlt heti nagyszerű időjárás, úgy látszik, csak a budapesti hóviszonyokat tudta megjavítani, mert a versenynaptár szerint, a mai napon megtartandó kassai sáncavatás, a rossz hóviszonyok miatt elmaradt. Így az egész országban, csak Budapesten tudták a kitűzött versenyt megrendezni.

Azok, akik a versenyen részt vettek, vagy azt megtekintették, a legnagyobb küzdelmet nem a pályán harcolták végig, illetve láthatták, hanem már a fogaskerekű végállomásánál. Ugyanis csak súlyos harcok árán juthattuk a kocsikba, ámbár a BSzKRt emberei feladatuk magaslatán állottak. Mi is megküzdöttünk az óriási embertömeggel, amely a pénztáraktól majdnem a Vérmezőig kígyózott.

Remek időben szállottunk ki a végállomáson, a nap erős fénykévéi csak úgy szikráztak a vakító fehér havon. Gyalog tettük meg az utat a Normafa-vendéglőhöz, életünk többszöri kockáztatásával. Kezdő sízők sziú indiánként ordítoztak szabad pályáért és a következő percben tőlünk alig pár centiméterre fékeztek, nadrágfékjük nagyszerűségét bizonyítva.

A BSB menedékház és a Normafa-vendéglő alig látszik a leszúrt sílécek sokaságától. Alig érkezünk meg, máris mehetünk tovább. Éppen indítják a Serényi-váltófutásban résztvevő versenyzőket. A táv hat kilométer, amelyet hármas csapatok futnak végig. Nézzük a versenyzőket. Csupa fiatal, ismeretlen arc. De találunk egy-két „öreg” fiút is.

Csodálkozásunkra már halljuk is a választ. „Csak szabadságon vagyunk”. Most láthatjuk, mennyi kiváló sízőnk jár valahol Olaszországban, hogy erre a rendkívül fontos sportra oktassa honvédeinket. Akik itthon maradtak, mind fiatal gyerekek. Na, gondoljuk magunkban, micsoda nívótlan versenyt láthatunk majd. De legnagyobb örömünkre, nagy csalódás ért bennünket.

Kiválóan megállták fiataljaink a helyüket. Az igaz, hogy az az egy-két „öreg”, aki hazaruccant egy kis szabadságra, még verhetetlen volt a fiatalok számára, de rövidesen elérik őket tudásban.

A versenyt a MAC csapata nyerte 1.09:23.6 mp idővel. A csapat tagjai: Harangvölgyi (23.31.5 mp), Kiss (24:16.3 mp) és a versenyen a legjobb időt futó Hulényi, aki 21:35.8 mp idő alatt tette meg a hat kilométeres távot.

Második a MAC II. csapata lett, míg a harmadik helyen a Postások első csapat végzett. Negyedik a Budapesti Levente Egyesület, ötödik a Műegyetem, hatodik a Magyar Optikai Művek csapata lett.

Egyéniben Hulényi után a MAC-ista Vince szerepelt legjobban. Ideje 21:43 mp, harmadik Rábel (PSE) 22:48 mp.