Páratlanul sulyos vád Szálasi ellen

A ,,Magyarság” bizonyítani akarja, hogy Szálasi megtagadta a magyar birodalmi gondolatot

A nyilas berkekben tovább dul a harc, a vezérek és testvérek folytatják egymás leleplezését. A Magyarság című lap vasárnapi számában teljes egy oldalon keresztül támadja a Szálasi-féle nyilasokat és elmefuttatása során igen sulyos vádakat emel a néhány hónappal ezelőtt még dicsőített vezére ellen.

A Magyarság cikke a magyar birodalmi gondolat és a nyilaskeresztes párt viszonyát taglalja. Azt írja a Magyarság, hogy a Temesváry László Szerkesztésében megjelenő nyilas hetilap megállapította, hogy a magyar politikába Szálasi Ferenc dobta be elsőnek a magyar birodalmi gondolatot.

Ezt az állítást a Magyarság megcáfolja és páratlanul sulyos vádat emel Szálasi Ferenc ellen.

Azt írja többek között, hogy Szálasi sajátkezű bejegyzései a szervezési utasítás eredeti példányába és a szervezési utasításon eszközölt sajátkezű törlései bizonyítják, hogy ő tagadta meg egyedül a magyar birodalmi gondolatot.
Eredetiben közli a szervezési utasítást és a facsimilén világosan olvasható Szálasi Ferenc javítása és beírása.

Világosan kitünik, hogy Szálasi törölte a szervezési utasításnak azt a mondatát, amely így szól: ,,Ezen keresztül a csorbíthatatlan nagy magyar birodalmi gondolat ápolása.”

Ugyancsak Szálasi saját kezűleg írta be a szervezési utasításba a következő mondatot: ,,A német, a tót, a rutén, az oláh, a rác, a horvát népcsoportok megszervezése a nyilaskeresztes pártban, külön tagozatokban, mint népi egység történik. Az egyes népcsoportok pajzsjelvénye népi színeikből alakul.”