Nem idegen érdekekért harcolunk

Szolnok, január 24.
Magyar Élet Pártja Szolnokon vasárnap nagyválasztmányi gyűlést tartott, amelyen megjelent vitéz Lukács Béla tárcanélküli miniszter, Bárczay János földmüvelésügyi és Fáy István kultuszállamititkár is. A gyűlést a Városi Szinházban tartották meg.

Vitéz Lukács Béla beszédében többek közt ezeket mondotta:
A magyar politika ma erők és eszmék harcában elsősorban azt jelenti, hogy megvédjük és megőrizzük azokat az erkölcsi, szellemi és anyagi értékeket, melyeket egy ezredév hagyott ránk. S ugyanakkor biztositsuk a nemzet jövő fejlődésének és felemelkedésének az utját.

Nem idegen érdekekért harcolunk, honvédeink másfélezer kilométerre határainktól harcolnak, de a cél ott is elsősorban az, hogy véglegesen elűzzük Európából az orosz bolsevizmus romboló erejét.

Hálával és kegyelettel gondolunk fiainkra, akik fegyverrel a kezükben életüket áldozzák azokért a nagy célokért, melyekér mi idehaza a belső front vonalán dolgozunk. Soha nagyobb szükség nem volt arra, mint most, hogy megteremtsük az igazi magyar testvériséget és egységet.

Ezután Bárczay János fölmivelésügyi államtitkár mondott beszédet, amelyben kijelentette, hogy a kormányzat mindent elkövet, hogy segitségére legyen a gazdáknak, de ugyanakkor el is várja minden gazdától, hogy a maga helyén teljesítse kötelességét.

Ezután az államtitkár a földbirtokrendezéssel kapcsolatosan bejelentette, hogy a zsidó birtokok kisajátitésa során igénybe vett földek szétosztása most nem időszerű, tehát elsősorban azoknak van igényük rá, akik jelenleg fegyverrel a kezükben a hazáért harcolnak.