Ismét Papp László dr. vezeti a magyar birkózókat

Általános örömet keltett az Ifjúság Országos Vezetőjének intézkedése

A több mint fél éve szünetelő magyar birkózósportban a sportvíkendre váratlan fordulat állott be. Vitéz Béldy Alajos altábornagy, az ifjúság országos vezetője nyílt levélben kérte fel dr. Papp László törvényszéki bírót, hogy a Magyar Birkózók Szövetsége országos szakfelügyelői és szövetségi kapitányi tisztségét vállalja el.

Szombaton került nyilvánosságra a legfelsőbb sportfórumok közmegelégedést keltő intézkedése és vasárnap máris megállapíthatjuk, hogy a birkózósport társadalmában dr. Papp László visszatérése általános nagy örömet keltett. A magyar birkózósportnak nagy szüksége van Papp László lelkes, mindig szorgalmas, céltudatos és nagy szakértői munkájára.

Maguk a birkózók fél év alatt állandón panaszkodtak, hogy hiányzik az ő irányítása és most, amikor ismét visszajön közibük, mindannyian egy emberként állnak a magyar birkózósport dicsőségének szolgálatában. Papp László dr. visszatérése a szövetségbe egyúttal elégtétel vitéz Kossuth Ferencnek és a többi lemondott vezetőknek, akik szakkérdésből keletkezett vita miatt hagyták ott önzetlen és sikeres munkásságuk színhelyét.

A birkózósport ügyeit most Sziberth Imre, régi kiváló sportember miniszteri biztosként vezeti és ha majd tisztázódnak az összes kérdések – a profibirkózásnak sportszerű keretekbe való beillesztése és más ehhez hasonló kérdések – akkor a szövetség is visszakapja önrendelkezési jogát.