A Postás SE hölgytornász csapata legyőzte az olasz Etruriát

A Nemzeti Sportcsarnokban zsúfolt nézőtér előtt rendezték a Postás SE és az olasz Etruria hölgycsapatainak egyesületközi tornászversenyét. Az elkelő közönség soraiban ott láthattuk dr. Kuzmich Gábor posta-vezérigazgatót, Szalay Gábor ny. államtitkárt, az OSK részéről dr. Misángyi Ottó tanügyi főtanácsost, valamint megjelent dr. Szukováthy Imre, a Torna Szövetségi elnöke.

A magyar és olasz himnusz elhangzása után Endrédy Antal posta-főigazgató magyar és olasz nyelven üdvözölte a megjelenteket. Ezután megkezdődött a verseny, amit a Postás hölgyek nagy fölénnyel nyertek meg.

Különösen Hubertné Csillik Margit szerepelt kitűnően, aki az egyéni versenyt is megnyerte 87.4 ponttal, második Fehér Anna lett 87 ponttal, 3. Novák Matild 85.3 ponttal, 4. Nuti Vanda 84.2 ponttal.

A talajtornát H. Csillik Margit 28.9 ponttal. Ugyancsak Csillik Margit győzött a felemás korláton végzett gyakorlatban, 29.5 ponttal. A gerendaversenyt Fehér Anna nyerte 29.4 ponttal. Végeredményben a Postás 260.3 pontot szerzett, míg az Etruria 250.9 pontot.

Vasárnap délelőtt a Magyar Művelődés Házában dísztorna keretében mutatta be tudását a közönségnek a két nagyszerű csapat. Egyébként a dísztornán szerepelt a magyar férfi és hölgy válogatott tornászcsapat is.

A közönség sokszor nyíltszíni tapssal jutalmazta a résztvevők egy-egy jól sikerült gyakorlatát. Úgy az egyesületközi verseny, mint a dísztorna komoly hírverése volt a magyar tornasportnak.