A pompás formába lendült Gamma fölényesen győzött a Vasas ellen

Gamma – Vasas 3:0 (1:0)

Közel 15.000 néző kereste fel a MOVE Hungária-úti sporttelepét, a Gamma hajlékát, hogy tanúja legyen a két jó képességű középcsapat összecsapásának. A mérkőzés igen heves iramú, de azért durvaságoktól mentes volt.

A budaiak csapatában Tóth kapus ragyogóan védett. Nagyszerűen rombolt a védelem élén Kónyával, míg a csatársorban a minden labdára ráfutó, kitűnően fejelő Tóth Lajos játszotta az első hegedűt. Palatinust, főleg második góljáért illeti dicséret. Hallatlan nyugalommal csavarta be a labdát igen éles szögből Angyal hálójába.

Jól mozgott még a kis Patkoló is. Kár, hogy gyakran behúzódik a középcsatár helyére. Emiatt jó néhány neki szánt labda kigurult a vonalon. A Vasas pillanatnyi hullámvölgybe került. A játékosok fáradt benyomást keltettek, meg aztán balszerencséjük is volt, hiszen Jenőfi egy ízben az üres kapu mellé gurította a labdát. Tóth II. 11-est vétett, pedig porzó kapufát rúgott.

A mérkőzésem számos sportelőkelőséget láttunk. Ott volt Juhász István, a Gamma vezére, az MLSz elnöke, de ott volt Misángyi Ottó dr., az OSK vezetője, valamint Arató Géza, az OSK h. vezetője is.