A győri Finyák legyőzte Ferencet, a sokszoros bajnokbirkózót

Szomorú volt látni, mily kevesen voltak kíváncsiak a magyal amatőr birkózás döntő mérkőzésére. Pedig a verseny jó sportot hozott, mert a tologatásokat a versenyintézőség hamar leintette, a birkózók pedig nagyon komolyan fogták fel a feladatokat.

A verseny meglepetése a győri Finyák győzelme volt, a Beszkár sokszoros bajnokbirkózója, Ferenc ellen, akinek vereségét enyhíti, hogy a csapatbajnokságra való készülődés miatt egy súlycsoporttal feljebb indult.

Jól dolgozott az „öreg” Sárváry, aki most is biztos győzelmet aratott, míg Fecske kemény harc után az utolsó percben tuss-győzelmet aratott.

A birkózó bajnokság második – befejező – részének részletes eredményeit alább adjuk:
Görög-római: Pehelysúly: 1. Fecske Béla (Beszkár). 2. Zsámboky Pál (Ceglédi Move). 3. Drávay (Szigetvári Levente). Váltósúly: 1. Sóváry Kálmán (MAC). 2. Káli Béla (WMTK). 3. Hidasi János (Testvériség). Félnehézsúly: 1. Kassai Sándor (Budapesti Vasutas). 2. Gedeon Gáspár (Debreceni Vasutas). 3. Réti István (FTC).

Szabadfogású: Középsúly: 1. Finyák Sándor. (Győri AC). 2. Ferenc (Beszkár) 3. Czuczi (WMTK). Légsúly: 1. Bence (UTE). 2. Csánki (UTE). 3. Aranyi (MTE). Könnyűsúly: 1. Káli László (WMTK). 2. Tóth Miklós (WMTK). 3. Bakos (MAC). Nehézsúly: 1. Vitális (Beszkár). 2. Tóth István (Dunakeszi Magyarság). 3. Rajnai (Székesfehérvár).

Verseny után Papp László dr. szövetségi kapitány-szakfelügyelő így nyilatkozott a Képes Sport részére:
- Sajnálom, hogy az élgárda néhány jeles tagja nem indulhatott. Különösen Tóth Ferenc és a kecskeméti Hollay hiányzott a pehelysúlyból, a ceglédi Gaál – aki most nősült – a könnyűsúlyból, a térdsérülésével bajlódó Kinizsi a váltóból, a katonák a középből, az operált Tarányi és az átigazolás alatt álló Kovács a félnehézből és a bordasérülése miatt távolmaradt Bóbis a nehézsúlyból.

Finyák Sándor, amikor a verseny után megkérdeztük, hogy számított-e a győzelemre, így válaszol:
- Megmondom őszintén. nem számítottam rá. Féltem Ferenctől, a sokszoros bajnoktól, de nem azért, mintha nem bíztam volna eléggé magamban, hanem mert Győrben – sajnos – nincsenek megfelelő ellenfeleim, míg Ferenc a fővárosban lényegesen kedvezőbb körülmények közt dolgozhat. Hídjaim szerencsére most is eléggé ellenállóképeseknek bizonyultak és külön örömöm, hogy nem pontozással, hanem tussal győztem.