Ferencváros – Elektromos 3:0 (2:0)

Üllői-úti sporttelep. – 16.000 néző. Játékvezető: Palásti.
Állandó ferencvárosi támadások. A közönség tapsol a szép összjátéknak. Az Elektromos védekezik. De ellentámadásokat is indít. Ilyenkor jól védekezik a Ferencváros. Két remek keresztlabdát kap Farkas, az újonc balszélső. Mind a kettőt engedi, Toldi kapu fölé fejel. A 20. percben az első gól: Farkas beadja a labdát, Sipos elcsípi, és a sarokba vágja. A kapus hiába vetődik. 1:0.

Változatos játék. Szépen kombinálnak az Elektromosok is. A 42. percben a régi Toldira emlékeztető legendás Toldi-gól következik: dr. Sárosinál a labda, átadja Fintának, szerelik és a labda a hátrább álló Toldihoz kerül, aki kapásból nagy erővel kapuba irányít. A labda, mint a torpedó süvít. Ezt nem lehet védeni. 2:0. A 44. percben Börzsei közeli lövése góllal kecsegteti az Elektromosokat, de Csikós kiüti.

Második félidő állandó ferencvárosi támadások. Lestaktika, az Elektromosok nem tudnak keresztüljutni a félpályán. Balszerencsés ferencvárosi akciók. Dr Sárosi György lövését kétszeri is a kapura mentette. A 37. percben Sipost lökik Szabadrúgás a tizenhatos vonalról. Sárosi Béla bombáját Kállai kézzel leüti. Tizenegyes. Sárosi Béla értékesíti: 3:0.

A Ferencváros különösen az első félidőben ragyogóan játszott. Szépen adogatták egymásnak a labdát, küzdöttek. A második félidőben az egyes akciók balszerencse is kísérte, amellett alábbhagyott a harci kedv. A Ferencvárosban javulni kell Lázárnak és nincs balszélső.

A legremekebb helyzetek és akciók kárba vesztek a balszélen. Az állandó „les-taktika” nem tetszik nekünk. Mint érdekességet említjük meg, hogy a Ferencváros legjobb játékosa Sárosi Béla mellett Polgár volt, aki vérbeli futballista. Tavaly a W-formációban csak a centercsatárra vigyázott. Most mind az öt csatárra. És milyen kitűnően! A támadó centerfedezetes játék rendkívül megfelel a Ferencvárosnak.

Az Elektromos jó csapat. Nem érdemelné meg a kiesést. Technikai tudás van ebben a csapatban. A legjobb játékos a kitűnő Pázmándi, minden mozdulata a tehetséget mutatja. Palásti játékvezető érdeme, hogy a mérkőzés mindvégig sportszerű maradt. Többet fütyült a kelleténél, de ezzel viszont megakadályozott minden elfajulást.