Kelen nyerte a Thomka Áron-emlékversenyt

Vasárnap délelőtt a BEAC a Lágymányoson rendezte a nagy mezei futóversenyt Thomka Áron emlékére. A győzelmet Kelen (BBTE) szerezte meg, idő 18 p. 05.4 mp. 2. Hagymássy (BBTE) 3. Izsóf (MAC). Csapatversenyben 1. BBTE. 2. UTE. 3. MAC.

Két nyilatkozat a versenyről

Horváth Pál dr., a BEAC atlétikai szakosztályvezetője:

- A fiúk szorgalmasan készültek erre a versenyre. A csapat kitűnő, egyénileg Oravetz II. köztük a legnagyobb tehetség. Oravetz II. a pályán főleg az 1000 méteres akadályra és 3000 síkra dolgozik. 1925-ben született, tehát még csak 19 esztendős. Wolfram 800 méterre, Arnoti 1500 és 3000 méterre készül. Érdekes, hogy Veres tulajdonképpen rúdugró. Tavaly 325 cm-t ugrott. Az ifiktől sokat várok az idén. Ha jól megy: a bajnokság is hozzánk kerül két hét múlva.

Pericht Rezső főtanácsos, a BBTE szakoktatója:

- Mi az idén nem készülünk mezei versenyekre. Részt veszünk rajtuk, de nem célunk a mezeire való speciális készülés. Ha győzünk a bajnokságban, boldog leszek, ha nem..., akkor majd a salakon kárpótoljuk magunkat. Szilágyi Jenő jó erőben hazaérkezett a frontról. Velem eddig csak egyszer dolgozott, de ő hamar formába lendül s bizonyos, hogy részt vesz a bajnoki viadalon.