A pingvinek , a pingvin-gyerekek különös ebédje.

A pingvin-gyerekek különös ebédje. Képünk azt a pillanatot örökíti meg, amelyben a pingvin-mam „átadja” kicsinyének az aznapi ebédet. A különös etetési mód emberi szemmel nézve nem nagyon gusztusos, de pingvinéknél ez van szokásban.

Cape Town

A Dél-Afrikát és Dél-Atnerikát járt utazók sok érdekeset mesélnek ezeknek a vidékeknek különös madarairól, a pingvinekről. A pingvinek különös testalkatukkal, tipegő járásukkal önkéntelenül is a bohócokat juttatják az ember eszébe. A bohókás madarak azonban nagyonis komoly, valóságos szervezett életet élnek. Hatalmas „pingvinvárosokban”, százezres példányszámban költőtelepeken laknak, ahol a fészekgödrök között valóságos „pinvin-utcákon” közlekednek. Családi életük is példás és fiókájukat a legnagyobb szülői szeretettel nevelik.

A pingvin-mama mindennap „meleg ételt” visz a kicsinyének. A menü ugyan meglehetősen egyhangú, mert csupán a tengerből kifogott különböző állatokból áll. A pingvin-mama ebből a „tengeri” élelemből kitűnő ebédet készít, a mi számunkra azonban nem egészen gusztusos módon. A zsákmányt ugyanis először ő maga nyeli le, majd hazatérve egyenesen a gyomrából adja át az ifjú pingvinnek.

Ezt az etetési módot jó magyar szóval is néven nevezhetnők, de a gyengébb gyomrú embereket a hideg rázná tőle. Minden magyarázatnál érthetőbb, ha egy pillantást vetünk a mellékelt képre, az ebédeltetés pillanatára. Ebből is látszik, hogy a kis pingvin nem finnyás állat, mamája pedig valósággal az utolsó falatját adja oda neki.