Közokirat hamisítás miatt körözik a pócsmegyeri főjegyzőt

A szentendrei csendőrőrs megkeresést küldött a budapesti főkapitányságnak és abban Kádár Gyula pécsmegyeri községi főjegyző körözésének elrendelését kérte.

A főjegyző ellen már régebben bűnvádi eljárás indult 14 rendbeli közokirat hamisítás miatt, de letartóztatásától eltekintettek. Kádár Gyula Kistarcsán lakott, onnan járt át gépkocsin Pócsmegyerre. November 12-én elő akarták állítani a pestvidéki törvényszékre és ekkor kiderült, hogy a főjegyző az AS 750 rendszámu, zöldszínű, négyüléses Tátra gyártmányú gépkocsiján ismeretlen helyre távozott.

A körözésben felhívják az ország rendőr- és csendőrhatóságait, hogy Kádár Gyulát, ahol ráakadnak, vegyék őrizetbe.

A pócsmegyeri főjegyző ellen megindult eljárás egyik eredménye azoknak a váratlan vizsgálatoknak, amelyekkel Pest vármegye ellenőrzi a község közigazgatást. Többször panaszkodott már a vármegye a tisztviselőhiány miatt és hogy az adminisztráció zavartalansága érdekében minden jelentkezőt kénytelen alkalmazni válogatás nélkül. Igy előfordul, hogy a községi tisztviselők közé olyanok is bejutnak, akik nem mindenben felelnek meg a követelményeknek.

A vármegye razziaszerű ellenőrző vizsgálatokkal ügyel a községi hivatalok rendjére és szigoruan eljár a vétkesekkel szemben.
Legutóbb Sashalmon tartottak hivatalvizsgálatot s a községházán különböző szabálytalanságokat fedeztek fel.

A megtévedt tisztviselő ellen itt is azonnal megindult a fegyelmi eljárás.