Kállay Miklós egy évvel ezelőtt vette át a kormány vezetését

Budapest, március 7.
Egy évvel ezelőtt vette át Kállay Miklós miniszterelnök a kormány vezetését. Sulyos, gondterhes időkben került a szabolcsi történelmi család sarja a miniszterelnöki székbe. Bárdossy László kabinetjének valamennyi tagját átvette és ezzel is kihangsulyozta a magyar bel- és külpolitika irányának változatlanságát.

Kállay Miklós ez alatt az egy esztendő alatt bebizonyitotta, hogy minden tekintetben alkalmas a magyarság sorsának intézésére. Politikája szociális tartalommal telitett, jelszava: mindent a magyar népért.

Kormányát az idők folyamán rekonstruálta, kitűnő szakembereket vett be, olyanokat, akik minden tekintetben alátámasztják politikáját. Szakadatlan munkában telt el ez az egy esztendő. Kállay az állami élet vezető tényezőivel nap-nap után tanácskozik.

A belpolitikai élet változatlanul igen mozgalmas. Jövő vasárnap a Magyar Élet Pártja Nagyváradon fontos értekezletet tart, amelyen a kormánynak több tagja is megjelenik. Az értekezletet vezető beszédét a Magyar Élet Pártjának ügyvezető alelnöke, Kölcsey István mondja.

De nemcsak kormánypárti körökben tapasztalható nagy élénkség, hanem az ellenzéki oldalon is. A polgári ellenzék vezetői megbeszéléseket tartanak és a közeli napokban értekezletre ül össze a betegségéből felgyógyult Tildy Zoltán elnöklete alatt a Független Kisgazdapárt. Nagy élénkség a sürgés-forgás tapasztalható a szélső jobboldalon is.