Minden steppelt

Kezdetben volt a jó puha ,,steppelt” paplan. Követte a steppelt fehérneműtartó. Később egyre több követője akadt – például az ágykabát vagy a teamelegítő. Ma azonban alul-felül, kívül-belül minden steppelt. A cipőtől a kalapig, a kabátbéléstől az egész ruháig. És az véletlenül nem is holmi divathóbort, hanem csupán az ember melegség utáni vágyának részleges kielégítése. Hogy aztán célszerűsége mellet még csinos is, ezt igazán nem kell a szemére vetni.

De van még egy főerénye: minden régi holmi vatelinra steppelve ujnak hat. Mert van-e olyan nő, aki ma nem alakit? És van-e olyan nő, aki ne vágyódna melegség után? Tessék, a recept igen egyszerű:

Végy egy meglévő egyenes kulikabátot, elejét és hátát steppeld át (az ujjakat nem). Avagy végy egy színes bársonymaradékot, készíts belőle jó meleg mellényt és steppeld ki az elejét. Továbbá vedd elő két év előtti esti kabátodat, steppelt át és kész a meleg pongyola, sőt egy régi selyemfüggönyből csinálj steppeld kabátbélést és vedd elő a különböző szövet és bársony maradékokat s csináltass belőlük steppelt sapkát (olyat ami a fület is fedi), ugyanilyen táskát vagy muffot.

Mindez természetesen vatelinra dolgozva. Erre azt kérded, hol kapsz vatelint. Ha máshol nem, ugy saját otthonodban egész biztosan. Nézz csak jól utána, kis darabkák is jól összedolgozhatók Step Akarom mondani stop.
L. K.