Fekete Ilona MAC nyerte az első országos női mezei futóbajnokságot

Vasárnap délelőtt a hűvösvölgyi nagyréten gyülekeztek a női atléták, hogy első ízben mérkőzzenek meg országos bajnoki címért a mezei futásban. A hölgyatléták mellett szép számmal jelentek meg a férfiatléták is, akik szurkolni jöttek ki.

A nagyréten körben kirándulók játékos csoportja gyönyörködött a versenyben, amely igen jó küzdelmet hozott és ezzel egyben meglepetést is. Mindenki Nagy Rózsinak a győzelmet várta.

De mindjárt az első körben Fekete Ilona került az élre és igen könnyed stílusban mintegy 20 méterrel futott át elsőnek a célon, ami a bajnoki címet jelentette számára. Az 5 p 43.2 mp-es idő is igen jónak mondható, mivel a pálya körülbelül 1600 méter hosszú lehetett.

A második helyért már nagy küzdelem folyt Zelei Mária és Nagy Rózsi versenyzők között, melyben a TF versenyzőnője győzött, 5 p 56.8 mp-es idővel.

A csapatban nagy izgalom volt, mert a Testnevelési Főiskola csak pár ponttal győzött a kitűnő Futurások előtt, a TF „B” csapatának harmadik helye is biztos volt.

Verseny után megkérdeztük Fekete Ilonát, a fiatal MAC tehetséget, aki szerényen következőket mondotta:
- Végtelenül boldog vagyok, hogy jól sikerült az első bemutatkozásom a MAC színeiben. Komolyan készültem a versenyre, mert tudom, hogy a MAC jelvényével küzdeni nagy dolog. Erősebb iramot is bírtam volna, egyáltalában nem vagyok fáradt, ha újra rajthoz állítanának, akkor újra csak régig futnám a versenyt, lehet, hogy akkor nem győznék.

Vitéz Balogh Lajosné testnevelési tanárnő:
- A TF kevés időt szentelt erre a versenyre. Úgy volt, hogy a lányokkal a mai napon bemutatónk lesz. Annál inkább meglepett, hogy két edzés után ilyen jól szerepeltek „leányaim” az első országos mezei futóbajnokságon, remélem, hogy az a nagy lelkesedés és kedv, ami a TF hallgatónőket fűti az atlétika iránt, nem csak szalmaláng. Az idén igen sokat látjuk versenyeinken a TF női versenyzőit.