Zsengellér Gyula négy góljával biztosan győztünk a bolgárok ellen

Válogatott labdarúgó csapatunk néhány hét előtt Genfben 3:1 arányban győzte le Svájc válogatott csapatat. A szép győzelmet most a bolgárok ellen Szófiában elért 4:2-es arányú győzelmével toldotta meg nemzeti együttesünk.

Csapatunk Tóth – Rudas, Szalay – Sárosi III. Szűcs, Perényi – Kovács II., Szusza, Zsengellér, Bodala, Tóth III. összeállításban szerepelt.

Magasabb technikai képzettségünk révén egy percre sem volt vitás, hogy ki nyeri meg a szófiai mérkőzést. A mieink a technikás ügyes testcselekkel operáló Zsengellér góljaival negyedóra után már 3:0-ra vezettek.

Ezután Tóth III. kicselezte a bolgár védelmet s az üres kapura gurította a labdát. A biztos gólnak látszó labdát azonban egy – a kapu mögül előugró – néző megállította s a mezőnybe rúgta. Ez a sportszerűtlen beavatkozás bizony merőben szokatlan a válogatott mérkőzések történetében.

A horvát Marek játékvezető némi töprengés után arról a helyről ítélt szabadrúgást a magyar csapat javára, ahol a furcsa beavatkozás történt. Ez a helytelen ítélet a magyar csapatot egy jogos góljától fosztotta meg.

Igaz, ugyan, hogy szabály szerint csak akkor ítélhető gól, ha a labda teljes terjedelmében átjutott a kapuvonalon, de – éppen az ilyen felháborító beavatkozások megbüntetése miatt – olyan döntést hoztak, ami szerint a játékvezető gólt ítélhet akkor is, ha a labda ugyan nem jutott keresztül teljes terjedelmével a kapu vonalon, de véleménye szerint a külső beavatkozás nélkül gól származott volna a lövésből.

Szünet után a bolgárok Mileff révén szépítettek, majd miután Zsengellér belőtte negyedik gólunkat, ismét a hazai csapat volt eredményes Szpaszoff révén.

A magyar csapat a rossz talajú pályán nem tudott kimagasló teljesítményt nyújtani. No, de erre az ellenfél sem késztette. A csapat legjobbja a gólgyáros Zsengellér volt. Kívüle Sárosi III., Szűcs és Tóth kapus játszott igen jól.

A bolgárok októberben Budapestre látogatnak el visszavágó mérkőzésre. Akkor majd eldől, mit tud ma valójában idegenben, jó pályán a bolgár együttes.