Ujabb titokzatos gyilkosság történt Kőbányán

Még le sem zárták a főkapitányságon annak a kegyetlen gyilkosságnak az aktáit – amelynek áldozata az egykori táncosnő, Fábián Ilona volt - , a rendőrség még mindig hajszolja a bekecses gyanusítottak s máris ujabb emberölés foglalkoztatja a bűnügyi osztályt. Még január 31-én éjjel negyed kettőkor a X. kerületi Korponay-utca 15. számu ház előtt az őrszemes rendőr az egyik hóbuckán eszméletlen férfit talált, akiről eleinte azt hitte, hogy ittas. Később azonban kiderült, hogy az illető, aki Dreszter Géza 40 éves autoszerelő, valaki hátulról egy tompa tárggyal leütötte.

A rendőr intézkedésére az eszméletlen férfit beszállították a Rókus-kórházba, ott megvizsgálták s megállapították, hogy a fején tompa tárgytól eredő sérülés van, orrából, füléből szivárog a vér és koponyalapi törést szenvedett.

Dreszler Géza anélkül, hogy eszméletét visszanyerte volna, a kórházban február 2-án meghalt. A Rókus-kórház igazgatósága jelentést tett a főkapitányágon a halálesetről és ennek alapján megindult a nyomozás. Megállapították, hogy Dreszler Géza a Pongrácz-uti lakótelepen lakott, verekedő ember hírében állott és január 31-én este néhány perccel zárás előtt bement a Liget-téren a Magyar falu nevű csárdába, de ott a tulajdonos, Somogyvári János nem szolgálta már ki, hivatkozva a zárórarendeletre. Az autószerelő erre sértegetni kezdte a vendéglőst, aki rendőrt hívott és az igazoltatta Dreszler Gézát.

A rendőrség szerint Dreszler innen hazafelé indult és féltizenkettő tájban az Állomás-utca és a Korponay-utca sarkán ütötték le. A hóbuckán, ahol megtalálták, V-alaku vérnyomok látszanak, amiből arra következtetnek, hogy állva érte az ütés. Vasárnap délelőtt Udvarhelyi Zoltán rendőrforgalmazó vezetésével a Selényi detektívfőcsoport emberei helyszíni szemlét tartottak Kőbányán és több tanut hallgattak meg. Stipsics Tamásné vendéglősné elmondta, hogy amikor hazafelé tartott január 31-én éjjel, egy magas férfit látott a hóbucka mellett, azt hitte, hogy valakit ölelget és amikor odaért, látta, hogy élesztgetni próbál egy ott fekvő férfit.

A szembenlevő házban lakik Linka Jánosné, aki a bizottságnak elmondta, hogy féltizenkettő tájban segélykiáltásokat hallott, kinézett a csukott ablakon: s ő is egy magas férfit látott a hóbucka mellett. Kihallgatták a Magyar Falu vendéglősét, Somogyvári Jánost is, aki elmondta, hogy többször volt már szóváltása Dreszler Gézával és amikor vendéglője előtt a rendőr igazoltatta, a közelben egy feketekabátos magas férfit látott állani, akinek személyleírása megegyezik a két nő által adott személyleírással.

Kihallgatta a bizottság a vendéglő főpincérét és csaposát is, akik a hóbucka mellett mentek együtt haza, de ők azt vallják, nem hallottak semmiféle veszekedést. Jelentkezett a bizottságnál az áldozat egyik barátja, akit Kőbányán Nagy Suttyó néven ismernek és elmondta, hogy gyanakszik valakire, aki barátjára haragudott.

A rendőrség most ezen a nyomon indult el, de emellett keresi a magas feketekabátos férfit is, abban a reményben, hogy a két nyom közül az egyiken megtalálja az emberölés tettesét.