Holtversenyben a Postás nyerte meg az Aranykerék-versenyt

Liszkai legyőzte Nagy Bélát a motorvezetéses versenyben

A Magyar Kerékpáros Szövetség szombaton este rendezte meg az első villanyfényes motorvezetéses versenyét és az Aranykerék-díjért folyó küzdelem döntőjét a Millenáris betonpályán. Jóval a küzdelmek megkezdése előtt már szépszámú közönség van együtt.

Háromnegyed hétkor, amikor a tiszta fehérbe öltözött FTC és a kékbe öltözött Törekvés versenyzői kivonultak a pályára, a tribünön, a korzón és az állóhelyen már több mint 10.000 ember szorong. A kerékpárszezon két legnagyobb versenyét rendezték meg egyszerre.

Az Aranykerékért már négy hete vívnak erős harcot egymással az FTC, BSzKRt, Törekvés és a Postás legénysége és ezen a versenyen dőlt el a legnagyobb kerékpáros díj sorsa. A másik külön csemege Nagy Bélának, Liszkainak és Patakinak az 50 kilométeres motorvezetéses versenye volt.

Az Aranykerékért először a Törekvés legénysége az FTC-vel állt szemben. A Törekvés a verhetetlennek hitt FTC-t 23:17 arányban győzte le. Ezzel a vereségével a biztos bajnoknak látszó FTC esélyei nagyon megcsappantak. Egyénileg Ragó (Törekvés) 10, Morvai (FTC) 7, Vida (FTC) 6 pontot szerzett.

Az FTC-Törekvés - viadal után került sor a Postás - BSZKRT összecsapására. Ha a Postás 10 pontnál többet győz, ő lesz az Aranykerék védője – mondták a szurkolók egymásnak. A postás nagy erővel kezd, remekül hajtják a gépet és a végén teljesen megérdemelten 31:9 arányban győzik le a BSzKRt-ot. Egyénileg Gál lő, Nótás 13, Pelvási pedig 7 ponttal foglalta el az első három helyet a Postás részére.

Az Aranykerékért folyó küzdelemben holtverseny után a Postás győzött, második a Törekvés, míg harmadik az FTC egyesülete lett. A Postás ezúttal másodszor nyerte meg ezt a szép vándordíjat.

A kezdők térelőny nyerő versenyében a tehetséges párosversenyt nagy küzdelem után a Nyilas-Morvai kettős nyerte meg 10 ponttal, második Sipos-Tóbiás 5 ponttal.

Háromnegyed 9 előtt 5 perccel került sor a nagy érdeklődéssel várt motorvezetéses versenyre. Liszkai már az első köröknél nagy erővel tör az élre az 50. kör után lekörözi Kárászt, majd Patakit, Nagy Bélát is kiszorítja, de többszörös bajnokunk nagy erőlködéssel vissza tudja verni Liszkait.

Az utolsó húsz körben óriási iramú, öldöklő harcot vív egymással Liszkai és Nagy, végül Liszkai kitűnő 44. p. 20 mp-es idővel győz az 50 kilométeres motorvezetéses versenyben Nagy Béla előtt. A harmadik helyet Pataki foglalta el.