Lábtörés! Bíróverés!

Győrött az ETO-BSzKRT osztályozó mérkőzésen

Mintegy 8000 főnyi közönség gyűlt egybe Győrött az NB I-be való bejutás eldöntő mérkőzésre, a GyAC-pályára. A mérkőzés az első félidőben váltakozó játékkal indult. A 16. percben azonban egy Miklósi által vétett szabálytalanságért 11-t követel a közönség.

Ettől fogva az egész mérkőzésen végig tüntetés-tüntetést követett a gyengén működő játékvezető ellen. Alig indul újra meg a játék, Pécsit, az ETO kapusát egy összeütközés után leviszik a pályáról, helyette a hátvéd Fekete áll a kapuba, mintegy hét percre.

A második félidő azután hatalmas győri támadásokkal indul meg. Azonban a vidéki csapat csatársora nem elég átütő erejű, a budapesti védelem pedig mindent nagyszerűen rombol. Játékot azonban nem láthatunk a pályán, az egész mérkőzés egy hatalmas küzdelemmé fajul, amelyet a nagyszámú közönség hatalmas hangzavara csak növel.

A 27. percben Göczét rúgják le, majd a 38. percben Uzsoki, az ETO jobbszélsője, egy Biczóval történt összeütközés folytán nyílt sípcsonttörést szenved. A közönség 11-t követel, amelyet az amúgy is gyengén működő játékvezető nem ad meg, mire a közönség berohan a pályára és rátámad a játékvezetőre és partjelzőre.

A partjelző zászlóját eldobva felrohan a közönség bosszúja elől, míg a játékvezetőt inzultálják. Közben rendőrök kardlappal kergetik szét a tüntető közönséget. A mérkőzés tehát 0:0 arányban eldöntetlenül állt, mikor azt félbe kellett szakítani.

A mérkőzésen jelenlévő Barcsay István, az MLSz ügyvezetője, a következőket mondotta:
- Idegölő harc. Sajnálatos események, amelynek a Szövetségben lesznek következményei.

Koller István, Győr város polgármestere:
- Sajnálatos körülmények. Hatalmas balsiker. Győr fejlett sportnívója nem ilyen dolgokat érdemel meg.