A Szegedi VSE is bekerült az NB I-be

Az SzVSE sorsdöntő mérkőzésére nagy tömegekben vonult fel Szeged sportszerető közönsége. A mérkőzés, mint várható volt, a szegediek győzelmét eredményezte. A debreceni csapat, mint már biztos NB I-be jutó könnyen vette a mérkőzést.

A szegediek már az első félidőben kétgólos vezetésre tettek szert. Kecskés és Borbély I. révén. A második félidőben azután Pétervári újabb góllal háromra szaporították azok számát. A harmadik gót után erősített csak a debreceni csapat és Szabó góljával szépített az eredményen.

A mérkőzés két legjobb embere, a két kapus volt. Mind a győztes csapatból Papp, mind a debreceni fiatal Nagy, kiváló munkát végzett. A győztes csapat csatársorából a második félidőben Tihanyi emelkedett ki, szép kapura törő játékával.

Láng István, az SzVSE elnöke:
- Nagyon örülök, hogy egy esztendő után ismét az NB I. ben játszhat csapatom. A Szegedi AK kiesése után nagyon nagy volt a tét.

Berkerny Elemér edző:
- Idegtépő küzdelmek után, végre elértük nagy célunkat. A jövőre nézve az elnökség jóvoltából nagyobb erősítéseket hajtunk végre. Remélem, megálljuk majd helyünket az NB I-ben is.

Kántor Sándor, a DVSC szakosztály vezetője: A szegediek megérdemelten nyerték a mérkőzést. Mi is a jövőre nagyobb erősítéseket szándékozunk eszközölni.

Eredmények az NB I-be való bejutásért
:
Szegedi VSE – Debreceni VSC 3:1 (2:0)
Győri ETO – BSzKRt 0:0 (félbeszakadt)


Az osztályozó küzdelmek végeredménye:
1. Szegedi VSE 8 4 2 2 16:12 10
2. Debreceni VSC 8 5 - 3 22:22 10
3. BSzKRt 7 4 1 2 20:13 9
4. Győri ETO 7 4 - 3 18:13 8
5. Budapesti VSC 8 - 1 7 19:26 1
A félbeszakadt Győri ETO-BSzKRt mérkőzés eredményét nem számítottuk be.