Eldőlt Budapest úszóbajnoksága

A MAC kétnapos versenyén dőlt el Budapest úszóbajnoksága. A versenyen mindkét napon hatalmas tömeg gyűlt egybe, hogy szemtanúja legyen a szép küzdelmeknek.

A gyorsúszó számokban új bajnokokat avattunk, mivel Tátos Nándor az FTC „nagyágyúja” nem indult a versenyen. Nem értjük szinte kirívó távolmaradását az eddigi versenyekről! „Egy” Tátosnak nem szabad edzéshiányra hivatkozni! Őreá szüksége van a magyar úszósportnak. Reméljük, rövidesen ismét versenyben látjuk.

E szomorú eset mellett, azonban nagy örömmel láthattuk a fiatal, még ifjúsági sorban lévő Szatmári Elemér nagyszerű szereplését. Megnyerte a 100 méteres bajnoki gyorsúszást 1:00.8-al és diadalmaskodott a 100 méteren gyors- és hát- valamint a 400 méteres gyorsúszás ifjúsági bajnokságában is.

A többi felnőtt bajnokságon Galambos (400 méteres gyorsúszásban 5:04.8 mp és 100 méteres hátúszásban 1:14.6 mp) és Szegedi (a 200 méteres mellúszásban 2:51.6 mp) osztozott.

A hölgyeknél, mint mindig, most is Novák Ilonka győzedelmeskedett. Minden számban, amiben elindult, megszerezte a bajnoki címet. A 200 méteres mellúszásban öldöklő küzdelem után Somhegyi (Gamma) karcsapással győzött Kelenhegyi (MAC) előtt. Ezzel nagy örömöt szerezve Juhász Istvánnak, a Gamma vezérének, aki személyesen megjelent a versenyen.

A staféták közül a legtöbbet a MAC nyerte meg, csupán a 4x100 méteres gyorsváltót nyerte az UTE csapata. A hölgyek 3x50 méteres vegyes váltójában hatalmas küzdelem után benyúlással győzött a MUE csapata.