14 év után ismét bajnok a MAC vízipólócsapata

Már a MAC úszóversenyén eldőlt a vízipóló-bajnokság sorsa. Az FTC-BSE mérkőzésen – mint ismeretes – döntetlenül végződött, míg a MAC fölényes győzelmet aratott az erősen tartalékos újpesti legénység fölött.

– Tizennégy év után ismét! Nehéz tizennégy esztendő volt, - mondogatták a szigeti kék-sárgák vezetői. Legtöbbször az a bizonyos hajszál választotta csak el a csapatot a bajnokságtól. Azon a bizonyos narancshéjon csúszott el nem egyszer a csapat. Most végre, újra bajnokok lettünk…

Vízváry Károly az úszószakosztály vezetője evezős portyára ment, sikerült azonban elcsípnünk Gyulai Pál dr.-t a MAC titkárát, aki a MAC bajnokságról így nyilatkozik:
– 1929-ben nyertük meg utoljára a vízipóló bajnokságot. Azóta 14 esztendő tett el és majdnem minden esztendőben beleszóltunk az első hely kérdésébe, de az UTE-nak akkor „Wundermannschaftja” volt. De még így is sokszor csak a balszerencse választott el minket a büszke bajnoki címtől.

– Az idén nehezen lendültünk a játékba, – folytatja nyilatkozatát a népszerű játékvezető és klubtitkár – de hamarosan megtaláltuk önmagunkat és a MAFC mérkőzés kivételével mindig győztesen hagytuk el a vizet. A csapat a legjobb formát a végküzdelemre érte el. A fiatal fiúkból álló együttes minden dicséretet megérdemel. Mezey dr. ma az egész országban klasszissal a legjobb kapus. A két hátvéd Tolnay dr. és Fábián a megbízhatóság mintaképe. Tolnay dr. az FTC elleni mérkőzésen Németh James lefogásával tett nagy szolgálatot. Csuvik a fedezet helyén – ezt nyugodtan mondhatom – vitéz Halassy utódja. Ha tovább is szorgalmasan dolgozik állandó válogatott lehet. A Szívós-Kalapos-Eleméri csatársor megfelelt a belé helyezett bizalomnak. Eleméri főleg eredményességével. Kalapos jó passzaival. Szívós a megbízhatóságával tűnt ki. Az évad elején játszott Bartalics is, őt azonban az érettségi vizsgálatok megzavarták az edzésben és így formájában hanyatlott.

Ez tehát a griffmadarasok vízipóló bajnokságának története. Győzelmük az egész magyar sport társadalomban osztatlan örömöt és elismerést váltott ki. Mindenki ismeri sportszerű és korrekt játékukat mindenki tudja, milyen hatalmas utánpótlást nevel ez az egyesület.