Meglepetések a gödöllői teniszversenyen

Az Asbóth-Mayer dr. bajnokpár kikapott a Csink-Stolpa III. kettőstől

A gödöllői teniszverseny szombati napján egymást érték a meglepetések. Hat külföldi vendég közül négy már kiesett a versenyből, hármat magyar fiúk győztek le, a svéd Johanssont pedig a horvát Pallada.

A legnagyobb meglepetés az Asbóth-Mayer dr. pár veresége volt a fiatal Csink (MAFC)-Stolpa III. (BSE) kettőstől. De nem kisebb meglepetés Fáncsi győzelme sem Szigeti felett. A vasárnap délutáni elődöntőn dől el, hogy újból két magyar fiú játssza-e a férfi-egyes döntőt, miként a nemzetközi bajnokságon is?

De hogy így legyen, ehhez Fáncsinak Miticset, Asbóthnak pedig Palladát kell legyőznie. A viadalt hétfőn fejezik be. A küzdelmeket szépszámú közönség nézi végig. A viadalon megjelent a Kormányzó úr is a hősi halált halt kormányzó helyettes özvegyével.

Eredmények:
Férfi egyes: Mitics-Katona (UTE) 6:3, 6:1, Fáncsi (Postás)-Szigeti (UTE) 6:4, 6:3, Pallada-Johannsson 6:1, 1:6, 6:2.

Női egyes: Jusits (BBTE)-Peterdi (MAC) 4:6, 6:4, 6:4. Flórián (BBTE)-H. Somogyi Klára (BEAC) 6:2, 6:0.

Férfi páros: Csink (MAFC), Stopa III. (BSE) Kukuljevics, Sarics 6:2, 6:1, Szigeti (UTE), Bujtor (Szombathelyi SE)-Nagy (Marosvásárhelyi SE), Stecovics (Elektromos) 6:3, 6:4. Fáncsi (Postás), László (Balatoni SC)-Nagy dr. (FTC), Tornyai (BBTE) 6:2, 7:5, Csink (MAFC), Stolpa III. (BSE)-Asbóth, Mayer dr. (BBTE) 6:3, 6:4!

Vegyes páros: Frigyesi (BSE), Collnerné (BSE)- Stolpa III. (BSE), Zsitvainé (BBTE) 6:2, 2:6, 7:3, Katona (UTE), Katonáné (MAFC)-Martensson, Vargáné (MAC) 6:5, 7:5, 6:4.