Statáriális bíróság elé kerül három suhanc

Harminc pestkörnyéki villát fosztottak ki

Rákospalotán és a környékén január óta sorozatos villafosztogatások történtek. A betörők valóságos rémei lettek a pestkörnyéki városoknak, harminc villát fosztottak ki és ahol megjelentek, megdézsmálták a baromfiudvart is. A tyúkokat, csirkéket levágták a betörők és magukkal vitték nemcsak az ékszereket és a ruhaneműeket, hanem a levágott baromfiakat is.

A rendőrség hónapok óta nyomozott a pestkörnyéki városok betörői után, de csak most sikerült elfogni őket. Az éjszaka Rákos- palotán az egyik villatulajdonos zajra riadt fel álmából. Revolverrel a kezében kirohant az udvarra, hogy elfogja a betörőket.
Három fiatal ember tartózkodott az udvarban, éppen a tyúkketrec felől jöttek, ahol átvágták a tyukok nyakát.

A három betörő a kerítés felé rohant, átugrottak rajta és futva menekültek. A villatulajdonos felármázta a környéket és többen üldözőbe vették a menekülő embereket. Rövid üldözés után sikerült elfogni a betörőket.

Balog György 20 éves asztalossegéd, bátyja, Balog János 24 éves villanyszerelő segéd és Kufa Lajos 21 éves napszámos követték el január eleje óta a betöréseket.

Beismerték, hogy ők fosztották ki mind a harminc pestkörnyéki villát, huszezer pengő értékű ékszert és ruhaneműeket zsákmányoltak.

A fiatal betörők az ékszereket és a ruhaneműeket eladták és barátnőik társaságában elmulatták a pénzt.

Különben gavallérosan viselkedtek, a fiatal leányoknak szép ékszereket adtak az ellopott holmikból.

A rendőrség vasárnap délelőtt letartóztatta a három betörőt, a három fiatal lányt pedig a toloncházba internálták. A Balog testvérek és Kufa Lajos az elsötétítés alatt követték el a betöréseket és így statáriális bíróság fog ítélkezni felettük.