Mi újság?

Nők és férfiak érzékenysége


Némely sebész állítása szerint a nők orvosi műtéteknél a fájdalmat sokkal könnyebben elbírálják, mint a férfiak. Az is tény, hogy a nők mutató újjának hegye felényire sem oly érzékeny, mint a férfiak ezen testrésze.

Életkor és foglalkozás


A statisztikai adatok szerint általában legtovább élnek a papok, azután a kertészek és szőlőművelők. Legrövidebb ideig a bányászok élnek, Angliát kivéve, hol a bányák szellőztetési berendezése s egyéb egészségügyi intézkedések sokat tesznek a bányászok egészségére.

Óriási új hajók

Miután az éjszak-németországi *Lloyd* hajózási társulat gőzösei, nevezetesen a *Kaiser Wilhelm* az útat Hamburgból New-yorkba öt nap és 11 óra alatt megteszik, az angol kormány arra határozta el magát, hogy a Cunard-féle társulatnak oly szubvencziót nyújt, mely a német vállalattal való versenyt lehetővé tegye, A Cunard-társulat most három 50 ezer lóerejű gőzöst építtet, melyek a *Kaiser Wilhelm*gyorsaságát háromszorosan túl haladják. Egy ily hajó hossza 228 méter, teljes kiállítása pedig 25 millió koronába kerűl. A Cunard-társulat új hajóin a gépek körűl alkalmazottak, valamint a fűtők száma 340 ember.