Német lap a fegyverkezés központi problémájáról

Berlin, szeptember 26.
(Német Távirati Iroda.) A Speer birodalmi miniszter által néhány napja rendezett értekezlet alkalmából, amelyyen a német fegyverkezés emberei vettek részt, a Berliner Börsenzeitung fejtegeti, hogy a német fegyverkezés vezetői nem távoli célokkal foglalkoztak, hanem a bombatámadásokkal és azok korlátozásának lehetőségével.

Ami ezen a téren történik és már kezdetben is hatásosnak mutatkozik, arról még nem lehet teljes nyiltsággal beszélni. Barátainkat és ellenségeinket a tények fogják meglepni. Csak egyet lehet már megállapitani: ez a meglepetés el fog jönni és egész bizotsan kedvezően fogja helyzetünket befolyásolni. Messzemenő tervek és határozott előkészületek vannak folyamatban, hogy az ellenséges bombázásokkal hatásosan szembeszállhassunk.

A lap ezután arra mutat rá, hogy a fegyverkezési ipart ott, ahol az ellenséges bombázások következtében átmenetileg zavarok voltak, nagyon gyorsan és alaposan helyreállitották. Azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az ellenséges légi támadások az ország távoli körzeteit is haditerületté tették, megállapitja a jelentés, hogy ennek politikai és katonai következményként parancsolólag áll elő az a követelmény, hogy  az ellenséges légi támadások kibontakozásának lehetőségeit messzemenőleg korlátozzák.

Ennek a célnak elérésére szükség van a német fegyverkezés hatalmas erőfeszitésére, melynek főként arra kell törekednie, hogy a megfelelő védelmi fegyvereket egyre nagyobb számban állitsa elő anélkül, hogy a hadsereg és a haditengerészet más fontos követelményeit mellőznék. Igy a fegyverkezés központi problémája a bombatámadások elleni légi fegyverkezés.