Tízen tizenegy ellen

Ferencváros – NAC 0:3

Két órakor indul útnak a Fradi a Pannoniából a pálya felé. Sovány lovacskák, ócska, öreg konfliskocsik viszik a Fradistáka kifelé.
– No, Karcsi mit szólsz ezekhez a lovakhoz, mint szakember? – húzzuk Fintát, aki a Lóhúsüzem tisztviselője.

Finta így válaszol:
– Bárcsak Bodoláék döcögnének ilyen lassan a mi kapunk felé.

Kint a pályán a szakadó eső ellenére 10.000 főnyi rekordközönség szorong. A talaj csúszós, de nem mély. A technikát tehát nagyszerűen lehet majd csillogtatni a mérkőzés folyamán.

Vécsey az ötödik percben csontját töri

Fergeteges hangorkánban kezdődik meg a játék. A NAC rohamoz. Az ötödik percben sajnálatos baleset történik. A kis Perényi Beke szerelése közben erősen összefut Vécseyvel, aki elterül, arca pillanatok alatt feldagad. Arccsonttörést állapítanak meg. A balszerencsés kapust nyomban az Állami Közkórházba szállítják. A kapuba a hátvéd Ónody áll be.

– Csöngettek a NAC-nak! – mondja a B közép egyik tagja, hamisítatlan ferencvárosi tájszólásban. Ám tévedett az illető, mert a NAC szárnyakat kapva, elkeseredetten támad. Most látszik csak igazán, hogy Rónay mester milyen kitűnő erőbe hozta fiait. Nagyszerűen bírják a felfokozott munkát, no meg a mindinkább csúszósabbá vált talaj nehézségeit.

Tóth Matyi kétszer, Bodola Dudus egyszer vette be Csikós hálóját

A Fradi csatársora gyatrán játszik. Nincs ebben a sorban semmi átütő erő. Úgyszólván csak két-három lövés megy a mérkőzés egész folyamán a kapura. A félidő befejezése előtt a gyorslábú Tóth III. elfut a nehezen forduló Rudas mellett s belövi a NAC első gólját. A NAC továbbra is úr a pályán.

Szünet után Bodola második – támadó – középfedezetet játszik s ebben a szerepkörében csirájában fojtja el a pesti zöld-fehérek támadásait. Ez a taktika nagyszerűen beválik. A Fradi nem talál helyet sehol sem. Mindenhol akad NAC-láb s vége a támadásnak.

Sőt a 25-ik percben Tóth III. a balszél végéről kapura lő s a labda Nagy II. lábáról a kővé dermedt Csikós hálójába surran. A NAC továbbra is ellenállhatatlanul támad. Bodola hátulról pompás ütemben ugrik ki, megkerüli Lázárt és Csikóst és a hálóba tolja a labdát.
3:0! Teljes diadal.

Perényi és Polgár a mezőny két legjobb embere

A nagy mérkőzés két legjobb játékosa Perényi és Polgár volt. Mindketten hibátlanul játszottak. Kívülük a szükséghátvéd. Kovács II. játszott ragyogóan, de kitett magáért a fáradhatatlan Bodola és Juhász, illetve Nagy II. és Sárosi III. is.

A Fradi csatársora kétségbeejtően játszott. Alig volt a mérkőzés folyamán két-három komolyabb akciójuk. Nagyon hiányzott Gyetvay; a baloldalon Beke lassúsága sok támadást akasztott meg.

Az újonc Sipos mérsékeltebb bemutatkozása ellenére kiváló játékos. Balszerencséje, hogy a 90 perc alatt nem kapott úgyszólván egyetlen igazi jó labdát, olyant, amire teljes iramban ráfuthatott volna. Ez főleg összekötőjének, Füstösnek a hibája.

Végül: Székely Árpád játékvezető igen jól vezette a nagyiramú mérkőzést, bár a hazai közönség elfogult hangorkánja éppen nem segítette elő fáradságos munkájának nyugodt elvégzését.