Gyeplabdázóink gyönyörű küzdelemben legyőzték a németeket

Másfélezer ember nézte végig a magyar-német válogatott gyeplabdamérkőzést, amelyet hat sikertelen kísérlet után végre sikerült 1:0 arányban megnyernünk. A rendkívül értékes győzelmet jelentő gólt Czerva átadásából Háray szerezte.

Az előkelő közönség soraiban ott láttuk ifjabb vitéz nagybányai Horthy Miklóst, aki keszthelyi gazdasági akadémista korában aktív művelője volt ennek s szép sportnak. A német szövetség képviselőjében von Richthoffen követségi tanácsos jelent meg, a magyar sport vezérei közül a díszpáholyban vitéz Tárczay-Felicides Román dr., a TST vezetője és Pözel István dr., a gyeplabda szövetség elnöke foglalt helyet.

A mérkőzés után a következő nyilatkozatokat kaptuk:
Prof. Schlemmer, a német csapat vezetője:
- Blaeser helyén tartalékkal voltunk kénytelenek kiállani, (A tartalék Eördög, egy bécsi magyar származású fiú volt. - A szerk.), de ha Blaeser meg is érkezik, akkor sem tudtuk volna megakadályozni a magyar válogatott csapat jól megérdemelt győzelmét.

Vitéz Tárczay-Felicides Román dr., a TST vezetője:
- Nagyon örülök, hogy a multheti kézilabda kudarcért ily gyorsan vehettünk revánsot... gyeplabdázóink révén. Igyekezni fogunk ezt a szép sportot erőteljesebb támadásban részesíteni, ami különben kedves kötelességünk is.

Pözel István dr., a MGySz elnöke:
- Megérdemelt szép győzelmet arattunk a nagy német válogatott ellen, pedig ők 30.000 játékos közül válogathatnak, mi pedig alig rendelkezünk néhány száz gyeplabdázóval. Ha Teleki gróf és Tasnády is játszhat, talán még nagyobb arányú lett volna a győzelem. Remélem, további sikerek is jönnek.

Moser István szöv. kapitány:
- Örülök, hogy végre sikerült „elkapnunk” a németeket. Az 1:0-nál jobb eredményt érdemeltünk volna.

Konoróth Gyula dr., a válogatott csapat kitűnő hátvéde:
- Mindenki megtette a kötelességét és remélem, hogy ez a szép győzelmünk a fiatalságot is meghódítja a gyeplabda sport számára.