A WMTK vezet a birkózó CsB-n

A birkózó csapatbajnokság vasárnapi fordulóján a legnagyobb érdeklődés a tavalyi és az azelőtti bajnokok – WMTK és Budapesti Vasutasok – találkozása felé fordult. A csepeliek 5:2 arányban győztek és ezzel megszerezték az elsőséget; 2-ik a MÁV Előre, 3-ik a B. Vasutas. 4-ik a Postás, 5-ik a Testvériség. 6-ik a Ganz.

A nagy mérkőzésből csak kettő volt pontozásos a többit tussal szerezték a győztesek. A WMTK győztesei: Csende, Varga, Káli László, Mucsi, Ferenczy, a B. Vasutasok pontjait Pintér és Kassai verekedtek ki.

A Ganz - Postás összecsapás nagy meglepetéssel a Postások 6:1-es sikerét hozta Villányi, Földváry, Ligetfalvy. Szentes, Pál és Rajnay győzelmével. A Ganz TE egyetlen győzelmével az ifjúsági bajnok Nemes nevéhez fűződik.

A Máv Előre 5:2-re verte a Testvériséget. Ilyen arányú győzelmet nem vártak a birkózó körökben és az csak úgy született meg, hogy a nagy fölénnyel dolgozó Kósa (Testv.) Plébános ellen véletlenül hídba esett és betussolt. Győztesek: Szilágyi, Hegedűs, Kovács Gyula, Balatoni, Plébános (MÁV Előre), illetve Móri és Balázs (Testvériség).

A közönség majdnem megtöltötte a Sportcsarnok edzőtermét, nagy bosszúságára azonban nem sokat látott, mert itt a birkózás részére nem készítettek dobogót. Ezt a hiányosságot jó volna mielőbb pótolni.

A CsB mérkőzéseit vasárnap ebben a párosításban folytatják: Ganz TE-WMTK, Postás-Testvériség, MÁV Előre-B. Vasutas. Ugyanekkor tartják a levente válogató versenyt a november 13-14-i országos levente bajnokságot.