Kövi Mária (Postás) nyerte Budapest női tornászbajnokságát

A női tornászbajnoki számok fej fej melletti versenyt hoztak és ritkán látott küzdelem után dőltek el

A Budapest bajnokságot Kövi Mária (Postás) nyerte – jobb szabadon választott gyakorlataival – holtverseny után Fehér Anna (Postás) előtt. Teljesítményének értékéből mit sem von le az a körülmény, hogy Huberné és Gulyásné nem indultak, hiszen ellenfelei közt a többszörös válogatott Fehér, Romák és Horváth Gizi is szerepeltek.

Kövi gerendán és ritmikában kiválót, karikában pedig egészen egyéni szép gyakorlatot mutatott be. A második helyezett Fehér Anna, lovon szerezte meg az elsőseget, míg Romák Éva jó átlagával került a harmadik helyre. A Testnevelési Főiskolás Horváth Gizi leesett a gerendáról, a karikát elejtette, így a versenyből kiesett.

Kövi Mária az új bajnoknő így nyilatkozott:
– Boldog vagyok, hogy a sok fáradságos munkám eredménnyel járt és új kedvet ad az elkövetkezendő versenyekre.

A holtversenyből másodiknak kikerülő Fehér Anna ezt mondja:
– Nem keserít el a balszerencséd bajnokság, rándulásom volt, örülök, hogy így is ment.

Az országos II. osztályú bajnokságot Weckinger Edith (NTE) nyerte meg. A nagyon tehetséges hölgytornász, – akinek a nevével a jövő év első osztályú versenyein gyakran fogunk találkozni – arra a kérdésünkre, minek tulajdonítja, hogy ilyen rövid versenymúlttal ilyen kiváló eredményt ért el, mindössze ennyit mond:
– Csak annak köszönhetem, hogy nagyon szeretek tornázni.

Nagy mezőny (25 fő) indult a III. osztályú bajnokságban, melyet erős küzdelem után Tóth Margit (TFSE) nyert meg klubtársnője Vigh előtt. Első komoly versenye volt ez, így nagy meglepetés a győzelme. Ő ezt mondja:
– A Főiskolán örülnek majd, hogy megnyertem a bajnokságot, mert a sok sportág közül egyedül a torna az, amit ténylegesen űzök.

Buday Anna tanárnő, országos művezető így nyilatkozott:
– A verseny anyaga kitűnő. Látszik ez a fej fej melletti küzdelmekből. A nőies karika és ritmika káprázatosan szép volt. A győztes Kövi tetszett a legjobban szép, nyugodt tornagyakorlataival.

A verseny valóban szép volt. A női torna legjobb hírverése az ilyen nemes vetélkedést hozó verseny.