Féltucat gólt lőtt az Elektromos a Szolnoki MÁV-nak

A válogatott Kispéter „svéd” formában játszott

Már a Gázgyár-Pereces mérkőzésen megtelt az Elektromos fedett nézőtere, hogy megtartsa a hangpróbát a „nagy” mérkőzésre. Izgalomra azonban nem volt szükség. A „kis Elektromos” azaz a Gázgyár megduplázta „nagybácsikája” eredményét, mert egy egész tucatot rámolt be a Pereces hálójába. A kevés számú, de lelkes „Tromos” közönség forralt bor gőzében várta a mérkőzést, hiszen ebben az évadban ez volt az első télies összecsapás.

A vendek támadásaival indul a mérkőzés, a hazaiak csak hellyel-közzel támadnak, de támadásaik veszélyesebbek. A nagy cárban hatalmasakat csúsznak a játékosok. A szolnokiak vezetésre teamek szert, de a bordó-sárgák rövidesen egyenlítenek. A jobbszélen játszó Kolláth vezetést szerez a Szolnoknak, de Dobos újra kiegyenlít, sőt Zlonszky megszerzi a vezetést és mi beállítja a félidő eredményét.

A szünet után a centert játszó Szűcs egyenlít. A gól után a vidékiek mindent beadnak, hogy újabb gólt érjenek el, de a Pátmándy-Pálinkás-Kállay védelmi hármas nagyszerűen áll a lábán. A nagy sár mindent „kivesz” a szolnoki játékosokból és lassan feljön a hazai csapat.

Három korner követi egymást. Rozsáli már harmadszor íveli be a labdát, négyen is ugranak. Hidegkúti fejel, a szolnoki kapus hasa alatt átcsúszik a vizes és sáros labda, de Kolláth, - aki a sérült Csabai helyett most már hátvédet játszik, csaknem - ment, azonban a szemfüles Marosi bekotorja!

A gól újabb támadásokra ösztönzi a hazai csapatot, a válogatott Kispéter kézzel-lábbal igyekszik védekezni, de hasztalan; Zlonszkyt buktatják, 11-es, melyet Pázmándy gólba rúg. Az utolsó percekben tovább támadás Elektromos és Hidegkúti beállítja a végeredményt.

Az Elektromos megérdemelten nyerte a mérkőzést. A bordó-sárgáknak mindig nagyszerűen megy a játék a szolnokiak ellen. Tavasszal 8:2-re verték a szolnokiakat, most pedig hat góllal terhelték meg a vasutasok hálóját. A szolnoki védelem tehetetlen volt.

A válogatott Kispéter igen nehezen mozgott. A hatalmas termetű Kispéter nem tudott megállni a lábán. Szerelni alig tudta a gyors Rozsálit, ha pedig szerelte, akkor szabálytalanul. Kolláth, aki a jobbszélen kezdett, - de Csabai sérülése után hátra ment bekkelni, - végig nagyszerűen és értékesen játszott. A többi szolnoki játékos nem mutatott semmit.

A győztes csapatban, mint már említettük, a Pázmándy-Pálinkás-Kállay hármas játszott nagyszerűen. A csatársor és főleg a két szélső, Zlonszky és Rozsáli igen veszélyes.

A győzelem után majd szétveti a boldogság az Elektromos öltözőjét. Mácsay szakoktató boldogan öleli magához a csurom sáros játékosokat. Ő így beszél:
- Megérdemeltük, nagyon megérdemeltük a győzelmet. Mindig ilyen lelkesen és gólra törően kell játszanunk, akkor az eltemetett Elektromossal nem lesz baj a végen.