Magyarország legmagasabb ejtőernyős-ugrótornya

Budapest

Valahol Magyarországon épül az első ejtőernyős-levente ugrótorony. A nagyjelentőségű hír sokezer levente szívét dobogtatja meg, mert a torony elkészülésével a leventéknek régi álma válik valóra. A hatalmas, hetven méter magas ugrótorony - a hírek szerint, - a legmagasabb Magyarországon, korszerűség tekintetében pedig akármelyik más európai állam hasonló építményével felveszi a versenyt.

Maga már az a nagy újítás rajta, hogy nincsen feszítőhuzalokkal rögzítve. Az egész építmény szilárdan, minden huzalfeszítés nélkül rögzül a földhöz. Az új ugrótorony biztonsága százszázalékos, baleset egyáltalán nem fordulhat rajta elő. A torony tetején levő ugróházikóhoz villámlift viszi majd fel a leventéket, ennek felszerelése azonban még most van folyamatban. Egyelőre csak a hatalmas, zegzugos lefutású lépcső vezet fel a torony tetejére.

A torony tetején levő házikó a szél irányának megfelelően minden irányban forgatható. A leugrás úgynevezett merevített ejtőernyővel történik, az ugrást pedig biztosító zsinór teszi teljesen veszélytelenné. Az ejtőernyős leventéket három sikeres ugrás után teljesítményjelvénnyel tüntetik majd ki. Az új ugrótorony végleges elkészítése hatalmas lépésekkel viszi majd előre a magyarországi ejtőernyős kiképzést.