Bot-törések és kemény összecsapások jellemezték a jégkorong rangadót

BBTE-BKE 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Budapest kerületi jégkorong bajnokságán egyelőre csak a BKE, a BBTE és az újonc BEAC csapatai vívtak meg egymás közti mérkőzéseiket, míg az FTC elleni játékra – miként ezt velünk közölték – január első napjaiban kerül a sor, utána pedig a kerületi bajnokság második fordulóját is lebonyolítják.

A BEAC elleni „előmérkőzéseken” a BKE 17:0, a BBTE 9:0 arányban győzött, annál nagyobb küzdelem alakult ki a BBTE-BKE rangadóján. Hétszáz néző volt erre kíváncsi.

A csapat tagjain látszik a nagy idegesség. Az első harmadban inkább csak csapkodás folyik a jégen és az összetömörülő védelmek mellett szebb támadás alig indul. A BKE legjobb embere Margó dr., míg a BBTE csapatában Szamosi játszik kitűnően.

A második harmadban a BBTE veszélyesebb támadásokat indít, de a vezető gólt – Baán révén – mégis a BKE lövi. A BKE szurkolóinak boldog csatakiáltása hamar elnémul, mert a budaiak. Szamosi ütésével kiegyenlítenek. A budaiak erélyesebb csatársorával nagy küzdelmet folytat a BKE védelem, támadósora viszont csak elvétve veszélyes.

Az utolsó harmad első pillanataiban eldől a mérkőzés sorsa. A BBTE első sora vágtáz Csák kapuja felé, a BKE védelmet váratlanul éri a gyors támadás. Szamosi jól ad be középre és Helmeczi lövése után a korong a hálóban köt ki.

A pestiek a gól után hatalmas iramot diktálnak, de a budai csapat jól működő védelmén minden támadás elakad. A sorozatos bottörések, kemény összecsapások és több kiállítás jellemezte mérkőzés a budai szurkolók nagy üdvrivalgása közben fejeződik be.

Lassan kialszanak a pályát nappali fénybe borító lámpák. Az öltözők felé megyünk Jeney Zoltán dr. szövetségi kapitánnyal, aki a nagy mérkőzésről a következőket mondja:
– Gyönge játék. A BBTE megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a tartalékos BKE-vel szemben.

A budaiak öltözőjében Szamosi - a mérkőzés legjobb játékosa - csak annyit mond:
– Jobb taktikánknak köszönhetjük a győzelmet.

A BKE öltözőjében Telét kérdezzük meg, hogy érzi magát új egyesületében?
– Nagyszerűen. A vezetés, a klubszellem olyan kitűnő, hogy egy játékos sem kívánhat jobbat. – feleli.

A mérkőzésre terelődik a szó.
– A csapat sajnálatos módon nem az edzéseken begyakorolt játékot játszotta - mondja Tele -. Már a játék első percei után átvettük a BBTE által ránk kényszerített játékmódot. Szerintem ezért vesztettük el a mérkőzést. Bízom azonban benne, hogy a jövő évben jobban megy majd a játék.

Jelenleg a BBTE vezet 4 ponttal (11:1 gólarány), második a BKE 2 ponttal (18:2), harmadik az FTC pont és gólarány nélkül, negyedik a BEAC pont nélkül 0:26 gólaránnyal. Sötét van már odakint, mikor a játékosokkal hazafelé megyünk.