A berni vasútmodellkiállítás

Tökéletes játékbolt. Ez a megszólalásig hű villamos hegyivasút nem a képen látható fiúk szórakoztatására készült, hanem a berni vasútmodellkiállítás egyik legszebb darabja. Ilyen és ehhez hasonló villamos-hegyi-vonatokat akarnak Svájc területén forgalomba állítani. A kiállítást a legtöbben a berni diákok sorából bámulták meg.

Bern

A semleges Svájc azok közé a kisszámú országok közé tartozik, amelyek a mai sorsdöntő időkben is nyugodtan munkálkodhatnak az ország békés fejlesztésén. Miközben a világ legtöbb részében új és újabb fegyverek gyártásán és harcbavetésén dolgoznak, Bernben kevéssel ezelőtt vasútmodell-kiállitás nyílt meg. A kiállításon a szakemberek és a nyilvánosság előtt bemutatták azokat a vasútterveket, amelyeket a közeljövőben Svájc területén meg akarnak valósítani. Mondanunk sem kell, hogy a kiállítás közönségének nagy részét a berni tanulóifjúság tette ki.

A mai fiatalságot semmi sem érdekli jobban, mint a technika és a gépek, nem csoda tehát, ha az áramvonalas villamosvonatok, állomások és merész hegyi-pálya-modellek éppen a diákság körében akadtak a legtöbb bámulóra. A kiállítás gazdag anyaga különben a szakemberek szemében is azt a benyomást tette, hogy a villamos vonatoknak még a repülőgép századában is óriási jövőjük és fejlődési lehetőségük lehet.