MAC csapata biztosan nyerte meg a 4x10 km-es sífutó bajnokságot

22 csapat, 88 versenyző részvételével, nehéz, de szemre aránylag elég jó pályán futottak le nagy érdeklődés mellett az idei év első bajnoki versenyét. Jeges hó hátráltatta a versenyzőket teljes tudásuk kifejtésében.

A svábhegyi csillagvizsgáló mögött történt az indulás. Színpompás látvány volt az egyszerre elindult 22 versenyző. Az izgalmakban bővelkedő versenyt Hulényi a MAC versenyzője nyerte meg Egyedi, a Postás versenyzője előtt 52 perc. 31 mp. idővel. A csapatversenyben is a MAC csapata győzött régi riválisa a BBTE előtt.

Örvendetes volt az utánpótlás nagy részvétele is, különösen a leventék részéről, akik 9 csapattal vettek részt. Jó kezekben van a sí-utánpótlás. Dahlquist, a svédek világhírű versenyzője is végigfutotta a pályát és annak szépségéről a legnagyobb elragadtatással nyilatkozott.

Magyarország 1944. évi 4x10 km-es váltófutó bajnoka:
1. MAC (Vincze, Váradi, Hulényi, Harangvölgyi) 3 óra. 41 perc. 57 mp.
2. BBTE (Csekey, Emánuel, Petrich, Várszegi) 4 óra 01 perc. 57 mp.
3. Goldberger S. E. (Béták, Mankó, Darázs, Agárdi) 4 óra 04 perc, 51 mp.

Nyilatkozatok:
Tatár István ügyv. alelnök:
- Nem is mertem remélni, hogy ebbe a nagy hó hiányban ilyen pályát lehessen kijelölni és versenyzőink az idény első versenyén ilyen jól megállják helyüket.

Kővári Károly szövetségi kapitány:
- A válogatott keret futói a Gyilkos-tói edzőtáborban sokkal jobb formában voltak, mint ezen a versenyen. Sajnos itthon nem tudták megmutatni, amit ott elsajátítottak, mert érzésem szerint Dahlquist erősebb edzésének fáradsága most ütközött ki valamennyi kerettagon.