Hátszeghy József őrnagy harmadszor nyerte meg Magyarország egyéni tőrvívó bajnokságát

A HTVK váci-utcai termében került lebonyolításra a múlt heti tőrcsapatbajnokság után az egyéni tőrvívóbajnokság. Mielőtt magát a versenyt méltatnánk, elöljáróban is kell szegeznünk, hogy ilyen szűk helyen, mint aminő ez a terem, bajnoki versenyt rendezni nem lenne szabad, hiszen a vívás maroknyi, de lelkes közönsége a terem keskenysége miatt csak a versenyzők háta mögött figyelhette az egyes asszókat, ami vajmi kevés sportélezési lehetőséget nyújt.

A verseny döntőjébe öt HTVK, két MAC és egy-egy BEAC és BBTE vívó került. Hátszeghy ezúttal harmadízben szerezte meg a tőrvívás egyéni bajnokságát. Egyetlen vereségét Gerevichtől szenvedte el, akinek az utolsó asszókig csupán egy veresége volt, úgy látszott tehát, hogy kettőjük között holtverseny keletkezik…

Ám ekkor Berczelly nagy küzdelemben, a zsűri tévedései okozta parázs hangulatban 5:4 arányban legyőzte Gerevichet és ezzel megszerezte klubtársa: Hátszeghy számára az egyéni bajnokságot.

A verseny végső sorrendje ez volt:
1. Hátszeghy HTVK, 2. Gerevich MAC, 3. Maszlay HTVK, 4. Bedő HTVK, 5. Patócs MAC, 6. Berczelly HTVK, 7. Rennyei HTVK, 8. Rittvay BEAC, 9. Eszterhás BBTE.

A mezőny képe sokkal színesebb lett volna a múlt heti csapatbajnokságon szépen vívó Bay dr., valamint a tanulmányi elfoglaltsága miatt távolmaradó fiatal budai Nikolics is részt vett volna a küzdelemben.